Harry Piekema in 3e seizoen jeugddramaserie Caps Club

Harry Piekema in 3e seizoen jeugddramaserie Caps Club

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Lucille Werner slaat opnieuw de handen inéén met NSGK en AVROTROS en komt met een derde seizoen van de jeugddramaserie Caps Club. Caps Club gaat over een groep vrienden die mysterieuze zaken probeert op te lossen. Een aantal van hen heeft een handicap, maar is daardoor juist weer heel goed in andere dingen.

De volwassencast, bestaande uit onder andere Leontine Borsato, wordt in het nieuwe seizoen aangevuld met een aantal bekende nieuwe namen. Zo kruipt Harry Piekema, de bekendste supermarktmanager van Nederland, in de rol van Officier van Justitie en neemt Birgit Schuurman de rol van slechterik op zich. De opnames van Caps Club zijn gestart en begin 2016 te zien bij AVROTROS op NPO 3.
Harry Piekema speelt Con Groeneweg, hij is Officier van Justitie en daarmee een gewaardeerde collega van Brian Zumpolle (Romijn Conen). Al snel in de serie blijkt dat bepaalde personen connecties hebben met het criminele netwerk van de geheimzinnige Magali (Birgit Schuurman). Magali is een geheimzinnige jonge vrouw. Op het eerste gezicht is ze vriendelijk, maar schijn bedriegt. Birgit Schuurman is als Magali geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Magali runt namelijk een criminele organisatie genaamd Slangenkop.

Naast Harry en Birgit heeft de serie ook twee nieuwe leden in de club zelf: Guusje Stratman en Roos van de Wiel versterken de Caps Club bij het oplossen van mysteries. Guusje speelt Roxanne en Roos vertolkt de rol van Lucienne Zumpolle. Beide meiden hebben net als Tom een handicap. De leden van de Caps Club zitten intussen op de middelbare school. De interesse voor de boomhut is er eigenlijk alleen nog bij Tom. De anderen hangen het liefst rond het pleintje in de stad. Als Tom op een dag daar een vreemde geur ruikt, beseft hij dat er een indringer in de boomhut is. Door de bevriende en blinde meneer Fu leert hij zijn geurvermogen ontwikkelen. Tom komt erachter dat de geur in de boomhut van een lotusbloem is en dat degene die zich in de boomhut verschuilt bang is. Hij deelt zijn zorg met de andere leden van de Caps Club, maar zij denken dat Tom het verzint. Tom begint daarom alleen aan het oplossen van het mysterie dat zich afspeelt in de boomhut.

De Lucille Werner Foundation maakt de serie voor AVROTROS in samenwerking met NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Uit onderzoek is gebleken dat de verhalen van Caps Club hebben bijgedragen aan een positieve beeldvorming rondom kinderen met een handicap.

Bekijk Caps Club op TVblik.nl/caps-club