Amerikanen zingen Drank & Drugs

Amerikanen zingen Drank & Drugs

Geschreven door Daniël Schalk

Er worden regelmatig nummers in buitenlandse talen vertaald naar het Nederlands. Veel Nederlandse-zangers maken hits van Nederlandse versies van buitenlandse muziek. Andersom gebeurt het ook wel eens, bijvoorbeeld als een Nederlandse-zanger ook door wil breken.

Als een Nederlandse-zanger in het buitenland wil doorbreken vertalen ze vaak een grote hit van zichzelf. De vaak Engelstalige versies van oorspronkelijke Nederlandse nummers klinken meestal wel goed, anders besluiten de Nederlandse-zangers wel om een compleet nieuw nummer te maken.

Maar sommige Nederlandse nummers zijn echt niet te vertalen, zo ook de zomerhit Drank & Drugs van Ronnie Flex en Lil' Kleine. YouTuber Thomas Brok van KORTHOM heeft zijn Amerikaanse vrienden uitgenodigd en filmt ze terwijl zij de zomerhit Drank & Drugs proberen te rappen.

De twee Amerikanen proberen, met de songtekst voor hun neus, het nummer te rappen. Of het experiment geslaagd is kan je vanuit verschillende oogpunten bekijken. Maar als je de twee Amerikanen vraagt waar Drank & Drugs over gaat antwoorden zij: ‘Drank... Drugs... En bitches...’

Bekijk hieronder de video van KORTHOM: