Rundfunk verliest kijkers op tweede 3LAB-avond

Rundfunk verliest kijkers op tweede 3LAB-avond

Geschreven door Daniël Schalk

De dagelijkse absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde 3LAB-serie Rundfunk, met in de hoofdrol Yannick van de Velde en Tom Kalmthout, heeft met zijn tweede aflevering veel kijkers verloren. De tweede aflevering van Rundfunk trok dinsdagavond 67.000 kijkers.

Het marktaandeel voor de tweede aflevering van de serie van KRO-NCRV is goed voor 1,3 procent. De eerste aflevering trok maandagavond 108.000 kijkers. Alle 3LAB-programma’s, inclusief de Green Room, trokken maandagavond boven de 100.000 kijkers, maar dinsdagavond niet.

BNN mocht dinsdagavond opnieuw twee programma’s uittesten. Maandagavond testte jongerenomroep BNN tijdens de eerste avond van NPO 3LAB de real life soap Joey’s Wereld, dat 120.000 kijkers trok, en de serie Dip, dat 118.000 kijkers trok, uit bij het NPO 3-publiek.

Het eerste programma was Voor het Succes. Het programma waarin presentator Nesim BN’ers mee terug neemt naar hun eerste baantje, trok dinsdagavond 116.000 kijkers, goed voor 2,3 procent marktaandeel. Na Voor het Succes testte BNN de serie Nillioniares uit bij de kijkers van NPO 3.

De serie Nillioniares, over vijf rijkeluiskinderen die worden geconfronteerd met de werkelijkheid van het echte leven, nadat hun ouders achter de tralies verdwijnen door een probleem met de belastingdienst, trok 133.000 kijkers, goed voor 2,5 procent marktaandeel.

Naast Rundfunk was dinsdagavond ook weer een nieuwe aflevering te zien van het dagelijkse 3LAB-programma 24 seconden met, een parodie op 24 uur met. Het programma werd dinsdagavond niet helemaal aan het einde uitgezonden maar tussen Voor het Succes en Nillioniares in.

Het programma, waarin comedian Stefan Pop zijn gasten beter leert kennen in 24 seconden, trok dinsdagavond 55.000 kijkers. Het marktaandeel voor de tweede aflevering komt uit op 1,1 procent. De eerste aflevering van 24 seconden met trok bijna het dubbele aantal kijkers, namelijk 107.000.

Het BNN-programma de Green Room, waarin presentator Jelte Sondij de programma’s uit 3LAB bespreekt, werd dinsdagavond ook een stuk minder bekeken. Dinsdag keken er gemiddeld 71.833 mensen naar zes edities van de Green Room. Maandag waren dat gemiddeld 113.800 mensen.

Bekijk alle programma’s uit NPO 3LAB op TVblik.nl/3lab