3LAB-serie Rundfunk najaar 2016 terug op NPO 3

3LAB-serie Rundfunk najaar 2016 terug op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk

Het satirische 3LAB-programma Rundfunk, met Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, krijgt in het najaar van 2016 een vervolg, dat heeft de NPO aan Showbizznetwork bevestigd. De serie was één van de grote successen tijdens 3LAB op jongerenzender NPO 3 en kreeg van de kijkers een 7,7.

Rundfunk is een absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie over een totaal geflipte middelbare school. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ’30 en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid.

De serie was tijdens de NPO 3LAB-week op NPO 3 elke dag te zien. Elke 3LAB-avond werd geopend met de 15 minuten durende serie over Tim, gespeeld door Yannick en Erik, gespeeld door Tom. ‘Showbizznetwork interviewt’ interviewde Yannick en vroeg hem of hij hoopte op een vervolg.

“Natuurlijk!”, was het antwoord van de acteur, bekend van de film In Oranje, waarmee hij een Young Artist Award won. Tijdens de opnames was er geen besef dat het om proefafleveringen ging. “Wel hoopte iedereen dat we hier nog veel meer van konden gaan maken”, vertelde Yannick.

Showbizznetwork vroeg de acteur ook wat hij zou willen veranderen als Rundfunk een volledig seizoen zou krijgen. “Ik zou de afleveringen wat langer willen maken, zodat we nog meer verhaal kunnen vertellen en voor sommige scenes wat meer tijd kunnen nemen”, antwoorde hij.

Wanneer het volledige seizoen van Rundfunk precies te zien zal zijn is nog niet bekend. De NPO heeft aan Showbizznetwork.nl laten weten dat het vervolg op de serie waarschijnlijk in het najaar van 2016 te zien zal zijn. Of alle acteurs uit de proefafleveringen ook weer meedoen is ook nog niet bekend.

Lees het interview met Yannick van de Velde over Rundfunk