Pointless sluit seizoen af met ruim 500.000 kijkers

Pointless sluit seizoen af met ruim 500.000 kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na vijf weken viel op vrijdagavond het doek voor Pointless. De nieuwste quiz van Nederland was vijf weken lang iedere werkdag te zien. Presentatrice Lucille Werner kwam met het idee om deze quiz uit te gaan zenden. Zij vertaalde de quiz van het Engels naar het Nederlands.

Maar alleen wilde Lucille het niet doen. Zij vroeg hulp aan Owen Schumacher. Owen vond het een leuk idee en zei direct ja. Een nieuw televisie duo was hiermee een feit. Als jurylid mocht Owen zoveel mogelijk punten maken als hij maar wil, in tegenstelling tot de kandidaten.

Het doel van Pointless is om zo min mogelijk punten te halen. Door op een slimme manier antwoord te geven op een vraag, is het soms lastig om een goed antwoord te noemen. De kijkcijfers voor deze quiz bleven redelijks stabiel, zo ook de laatste week. 

Maandagavond keken er maar liefst 640.000 mensen naar Pointless. Met deze kijkcijfers wist Pointless op plek 18 te eindigen in de kijkcijfer top 25 van maandag. Dit was meteen de best bekeken aflevering van deze week. De AVROTROS zag een marktaandeel binnen komen van 14,6 %.

Op dinsdag en woensdagavond moest Pointless opnieuw verhuizen van tijdstip. In verband met een EK hockey wedstrijd. Beide dagen werd Pointless om 17.25 uur uitgezonden. Op vrijdagavond 17 augustus was dit ook al het geval. Op vrijdagavond keken er slechts 77.000 mensen.

Afgelopen dinsdagavond keken er meer mensen om 17.25 uur. In totaal keken er 149.000 maar de nieuwste quiz. Een dag later, op woensdagavond, keken er nog meer mensen, namelijk 159.000. Beide dagen kwam Pointless helaas niet voor in de kijkcijfer top 25.

Het marktaandeel voor Pointless kwam op dinsdagavond uit op 6,2 %. Op woensdagavond kwam het marktaandeel uit op 7,7 %. Donderdagavond werd Pointless weer op het normale tijdstip van 18.55 uur uitgezonden. In totaal keken er 443.000 mensen naar de één na laatste aflevering.

Met deze 443.000 kijkers wist Pointless opnieuw niet voor te komen in de kijkcijfer top 25. Toch zag de AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 10,1 %. De laatste aflevering maakte dit weer een beetje goed. De laatste aflevering van dit eerste seizoen werd bekeken door 584.000 kijkers.

Door deze 584.000 kijkers kwam Pointless weer voor in het kijkcijferoverzicht. De quiz eindigde op plek 19 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 16,9 %. Van alle kijkcijfers is een top vijf gemaakt van best bekeken afleveringen.

Op donderdag 30 juli keken er in totaal 670.000 mensen naar de vijfde aflevering. Dankzij deze kijkcijfers wist Pointless een marktaandeel binnen te halen van 19,7 % voor de AVROTROS. Met deze kijkcijfers is deze aflevering op de vijfde plek geëindigd.

In de tweede week, op dinsdag 4 augustus, keken er 695.000 mensen naar Pointless. Dankzij deze kijkcijfers zag de AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 19,7 %. Met deze kijkcijfers is deze aflevering op de vierde plek geëindigd.

De derde plek is voor de aflevering op 28 juli. Dit was de tweede aflevering van de eerste week. Op deze dag wist Pointless 789.000 kijkers te bereiken. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam toen uit op 19,2 %. Met deze kijkcijfers is deze aflevering op de derde plek geëindigd.

Een dag later, op woensdagavond 29 juli, werd Pointless bekeken door 820.000 mensen. Dit zorgde ervoor dat er een marktaandeel binnen kwam van 20,7 %. Dit is meteen het hoogste marktaandeel wat Pointless binnen wist te halen. Met deze kijkcijfers is deze aflevering op de tweede plek geëindigd.

De best bekeken aflevering van Pointless is de allereerste. Op maandagavond 27 juli keken er 873.000 mensen. Geen enkele andere aflevering wist boven deze kijkcijfers uit te komen. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 19,2 %. Met deze kijkcijfers is deze aflevering op de eerste plek geëindigd.

Over Pointless is ook een recensie geschreven. Het was de allereerste recensie die over een quiz is gemaakt op Showbizznetwork. Deze recensie is hier nogmaals terug te lezen. Er bestaat een kans dat er een tweede seizoen van Pointless gemaakt gaat worden, maar of dit ook echt gaat gebeuren zal moeten blijken.

Bekijk alle aflevering van Pointless eenvoudig terug via TV Blik.