Emotionele herenigingen in nieuw seizoen 'Ontvoerd'

Emotionele herenigingen in nieuw seizoen 'Ontvoerd'

Geschreven door Pieter Jongsma

In het nieuwe seizoen van ‘Ontvoerd’, te zien vanaf zondag 6 september bij RTL 4, brengt John van den Heuvel ontvoerde kinderen weer in contact met hun rechtmatige ouders.

Dat het niet altijd zonder slag of stoot gaat, is te zien in deze serie waarin John door de politie in Turkije moet worden ontzet tijdens een confrontatie met de vader van een ontvoerd kind. Daarnaast wordt John in Mexico notabene zelf gearresteerd op verdenking van het beramen van een ontvoering.

John en zijn team gaan tot het uiterste om een hereniging mogelijk te maken. Maanden voorbereiding gaan er aan vooraf voordat een zaak tot een succesvol einde kan worden gebracht. Vaak wordt het onderzoek gehinderd door tegenwerking van autoriteiten, bureaucratie en onzichtbare details of moet er wekenlang gepost worden voordat er aanknopingspunten worden gevonden. Ondanks dat alles soms lijkt tegen te zitten, ontstaan er in de nieuwe reeks soms kleine openingen waardoor een redding ineens heel dichtbij komt.

In dit derde seizoen proberen John en zijn team de kinderen op te sporen en onder moeilijke omstandigheden te herenigen met hun in Nederland achtergebleven ouders. Zes nieuwe afleveringen brengen John en zijn team onder andere naar Australië, Mexico en Turkije. Met minutieuze voorzichtigheid gaat het team te werk, want het belang van de kinderen staat altijd voorop.

RTL 4, vanaf zondag 6 september, tussen 20.00 en 21.00 uur.
Bekijk Ontvoerd op TVblik.nl/Ontvoerd