NPO past programmering aan na overlijden Joost Zwagerman

NPO past programmering aan na overlijden Joost Zwagerman

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft haar programmering aangepast naar aanleiding van het overlijden van schrijver, dichter en essayist Joost Zwagerman. Om 22:50 uur herhaalt de EO het programma De Kist op NPO 2. De uitzending werd eerder dit jaar voor het eerst uitgezonden.

In De Kist praat Joost Zwagerman met EO-presentator Kefah Allush over de dood, de zelfmoordpoging van zijn vader en over de depressies die hem teisterden. Na het late NOS Journaal zendt de VPRO op NPO 1 een herhaling uit van Op Het Nachtkastje met de schrijver.

De auteur spreekt in Op Het Nachtkastje over passie en enthousiasme, maar tevens over mogelijke frustraties en keerzijdes van het schrijverschap. De themakanalen NPO Best en NPO Cultura van de Publieke Omroep besteden ook aandacht aan het overleiden van Joost Zwagerman.

NPO Best zendt woensdagavond om 21:00 uur een herhaling uit van Sonja op Zondag. In 1989 kwam Zwagerman in Sonja op Zondag vertellen over zijn nieuwe roman Gimmick! dat voor veel ophef zorgde in Nederland. Om 21:50 uur zendt NPO Best een herhaling van Barend & Witteman uit.

In de uitzending uit 2002 vertelt Zwagerman over zijn laatste roman Zes Sterren. Het boek draait om de suïcide van de charmante windhandelaar Oom Siem. De schrijver vertelt in het interview over zijn vader en zijn beste vriend, die beiden hebben geprobeerd zichzelf te doden.

NPO Cultura zendt vanavond het interview uit dat het themakanaal vorig jaar met Zwagerman had. Ook zal NPO Cultura de uitzending van het EO-programma De Kist met de auteur herhalen. Deze programma’s en meer zijn vanavond tussen 19:00 en 20:00 uur te zien op NPO Cultura.

De Wereld Draait Door zal woensdagavond volledig in het teken staan van Joost Zwagerman