''Pippycat Doll'' Pip danst de sterren van de hemel

''Pippycat Doll'' Pip danst de sterren van de hemel

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond stond in het teken van de halve finale van Dance Dance Dance, de dansshow van RTL 4. De drie overgebleven teams die strijden om een plek voor de finale. Achmed en Fockeline, Humberto en Julia en Pip en Pim dansen alsof hun leven er opnieuw vanaf hangt.

Als eerste mocht Fockeline het podium betreden. Zij mocht dansen op het nummer Where Have You Been van Rihanna. Het publiek ging uit haar dak van het optreden. Zichtbaar genoot Fockeline van haar dansoptreden. Jurylid Dan vond het ontzettend goed en gaf haar een negen.

Igoné vond dat deze stijl nieuw was voor Fockeline. Ook Igoné gaf een negen als cijfer. Als laatste gaf Timor zijn commentaar. Hij heeft zelf deze video bedacht voor Rihanna. Hij vond dat Fockeline het ook goed deed. Hij beloonde haar met een 9,5. Daarmee hebben Fockeline en Achmed nu 27,5 punten.

Het tweede optreden was voor Humberto. Hij kreeg als opdracht om te dansen op They Don't Care About Us van Michael Jackson. Met een mooi decor danste Humberto als een ware Michael Jackson. Het publiek gaf de dansende presentator dan ook een staande ovatie.

Timor vond dat Humberto de emotie van dit nummer overgebracht heeft. Dat beloonde hij met een negen. Igoné vond het optreden ook ontzettend goed. Zij gaf Humberto dan ook een negen. Als laatste nam Dan het woord.De improvisatie vond hij opvallend goed en dat werd beloond met een 8,5. Totaal staan Humberto en Julia nu op 26,5 punten.

Het eerste duo optreden was voor Pip en Pim. Zij mochten dansen op het nummer 4 Minutes van Madonna en Justin Timberlake. Dat hield ook in dat Pip en Pim ook moesten dansen op een loopband. Dat deed dit dansende duo dan ook bijzonder goed.

Timor vond dat 4 Minutes het moeilijkste nummer tot nu toe voor Pip en Pim. Hij gaf het duo een lager cijfer dan normaal, een acht. Dan vond vooral de houding erg goed. Dat beloonde hij dan ook met een 8,5. Als laatste nam Igoné het woord. Zij gaf net als Dan ook een 8,5. Samen staan zij nu op een lage 25,0 punten.

Voor het eerst in al deze weken staan Pip en Pim onderaan de ranking. De andere koppels hebben hogere punten gehaald dan Pip en Pim. Straks komt de solo dans nog van Pip. Deze scores zeggen nu nog niets, maar wie weet zitten Pip en Pim nu wel in de gevarenzone. 

Na het optreden van Pip en Pim stond Julia klaar voor haar solo optreden. Zij kreeg als opdracht om te dansen op Hidaway van Kiesza. Het begin speelde zich buiten het podium af. Maar al snel kwam Julia op het podium en danste op het nummer. Het publiek ging opnieuw uit haar dak.

Igoné vond Hidaway een perfect nummer voor Julia. Zij beloonde dit optreden met een 8,5. Timor vond de dans van Kiesza leuk en hij vond dat Julia het zelfs beter deed. Hij beloonde het optreden met een 8,5. Voor Dan was het erg fijn om te zien dat Julia met zoveel enthousiasme danste. Hij gaf haar dan ook een acht. In totaal staan Humberto en Julia nu op 51,5 punten. 

Nu is het de beurt voor Fockeline en Achmed. Zij kregen als opdracht om te dansen op de Lambada van Kaoma. Direct daarna zou de dans overgaan in de remix versie van Jennifer Lopez. Zij heeft een versie opgenomen van de Lambada in haar single On The Floor.

Van een rustige dans naar een uptempo dans. Het publiek ging wederom uit haar dak. Timor vond dat de dans goed ging. Hij gaf dit duo dan ook een 8,5. Voor Dan was het even spannend of deze dans wel goed zou gaan. De houding had wat beter gekund en hij gaf Fockeline en Achmed een acht. Igoné mocht als laatste dit duo voorzien van commentaar. Zij vond het ook goed gaan en gaf dit duo een acht. Totaal staan Fockeline en Achmed nu op een mooie 52,0 punten. 

Het solo optreden van Pip bestaat uit het nummer van de Pussycat Dolls, Buttons. Voor Pip was dit een lastige dans, maar ze nam deze uitdaging maar wat graag aan. Met een flinke training ging Pip de strijd aan. Nog voor haar solo optreden staat zij met Pim onderaan. Er moet dus veel gebeuren willen Pip en Pim de finale gaan halen.

Het publiek werd helemaal wild van het sexy optreden van Pip. Opnieuw een staande ovatie voor Pip's optreden. Dan nam als eerste het woord. Het was een moeilijke dans en daarom gaf hij Pip een 9,5. Igoné vond dat Pip maar bleef verrassen.

Iedere week opnieuw vindt Igoné dat Pip zichzelf elke week bewijst. Zij gaf Pip dan ook een negen. Als laatste Timor het woord. Hij vond het optreden ook ontzettend goed en gaf Pip een negen. Nu staan Pip en Pim op een eerste plek met 52,5 punten. Maar er staat nog een optreden op het programma.

Nu is het de beurt aan Achmed. Hij mocht nu een solo optreden geven op het nummer Yeah! van Usher. Maar Timor heeft er iets extra's aan gegeven, een schuine wand. Maar Achmed wil er volledig voor gaan. Op dit moment staat hij samen met Fockeline nog op een tweede plek.

De schuine wand was erg lastig. Nu is het aan de jury om punten te geven. Als eerste nam Igoné het woord. Zij vond dit optreden een hoogtepunt. Dit beloonde zij met een 8,5. Timor nam als tweede het woord. Op de grond ging het mis, vond Timor.

Door deze kleine foutjes kwam het cijfer uit op een acht. Als laatste nam Dan het woord. Er waren veel goede momenten vond Dan. Hij gaf Achmed dan een 7,5. In totaal scoort Achmed nu 24 punten. Alles bij elkaar opgeteld komen Fockeline en Achmed nu uit op 76,0 punten. 

Het solo optreden voor Pim staat op punt van beginnen. Hij mocht dansen op een nummer uit de musical Grease. Maar Pim staat niet alleen op het podium, hij mag samen dansen met Tommie Christiaan. Als een ware musicalster stond Pim op het podium. Het publiek ging opnieuw uit haar dak.

Nu nam de spanning toe. Als eerst gaf Timor het commentaar. Hij vond het een knap van Pim om te dansen naast een musicalster. Timor beloonde het optreden van Pim met een negen. Dan kreeg een brede glimlach van het optreden van Pim en gaf hem daardoor een 8,5.

Als laatste nam Igoné het woord. Zij vond het een goede optreden en beloonde dit met een 8,5. Met alle punten bij elkaar opgeteld hebben Pip en Pim nu een monsterscore van 78,5 punten. Met deze score zijn Pip en Pim het eerste koppel wat in de finale van volgende week staat.

Het laatste optreden van deze halve finale is voor Humberto en Julia. Zij moeten dansen op het nummer Lose Control van Missy Elliot. Vooral Humberto heeft hier moeite mee. Julia zag haar vader niet eerder zo negatief over een optreden. Toch gaan zij deze kans zeker aangrijpen.

Dit kon wel eens de moeilijkste dans ooit zijn geweest. Nu hangt alles af van de punten van de jury. Als eerste mocht Dan het woord nemen. Hij vond het nummer wel erg goed. Hij gaf Humberto en Julia een 8,5. Ook Timor vond het nummer erg goed. Hij gaf Humberto en Julia een acht.

Nu hangt alles af van het commentaar van Igoné. Zij vond het nummer ook niet heel goed. Wel gingen Humberto en Julia er volledig voor. Zij gaf Humberto en Julia ook een acht. Daarmee hebben Humberto en Julia nu een mooie score van 76,0 punten. Maar dit is het zelfde punten aantal als Fockeline en Achmed.

Nu moet de jury opnieuw oordelen. Dan koos voor Humberto en Julia. Als tweede gaf Igoné aan dat zij Fockeline en Achmed graag in de finale wilde zien. Nu hing alles af van het commentaar van Timor. Het lot ligt in de handen van hem. Timor koos voor Fockeline en Achmed en daarmee staan zij samen met Pip en Pim in de grote finale van Dance Dance Dance.

Het dansavontuur houdt op voor Humberto en Julia. Met het brons op zak hebben Humberto en Julia een geldbedrag in ontvangst genomen van €25.000,-. Dit geldbedrag is niet voor het dans duo zelf. Het volledige bedrag gaat naar het goede doel, namelijk het Rode Kruis.

Na deze spannende halve finale zijn de twee koppels bekend die in de finale gaan dansen. Pip en Pim staan in de finale tegenover Fockeline en Achmed. In de finale zullen deze twee koppels nog éénmaal de dansstrijd met elkaar aangaan. Wie gaat er vandoor met de winst van het eerste seizoen van Dance Dance Dance?

De finale van Dance Dance Dance is aanstaande zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TV Blik.