Eerste Netflix Original-film 'Beasts Of No Nation' exclusief op Netflix

Eerste Netflix Original-film 'Beasts Of No Nation' exclusief op Netflix

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Netflix Original-film Beasts Of No Nation kan wel eens een ware 'game changer' voor de internationale filmindustrie betekenen. Netflix was zo onder de indruk van Fukunaga's film over kindsoldaten in Afrika, dat zij de de exclusieve wereldwijde filmrechten kochten.

Netflix wil met deze aankoop niet alleen zorgen dat haar 65 miljoen abonnees de kans krijgen om deze indrukwekkende film te bekijken, maar tevens beoogt het bedrijf hiermee de traditionele conventies in de filmindustrie te veranderen, zoals ze dat eerder deden in de TV-industrie met de introductie van de Netflix Original-series (o.a. House Of Cards en Orange Is The New Black).

Op 16 oktober wordt de film Beasts of No Nation wereldwijd gelanceerd op Netflix.Gelijktijdig gaat de film in 29 filmtheaters in Amerika in release, via distributeur Bleecker Street. Grote bioscoopketens als MC Theatres, Regal Cinemas, Cinemark Theatres en Carmike Cinemas hebben aangegeven dat zij Fukunaga's film niet gaan vertonen aangezien zij de traditionele window tussen theatrical en home entertainment niet wensen te doorbreken. In andere landen (met uitzondering van de U.K.) zal de eerste Netflix Original- film niet in de bioscopen vertoond worden, noch via andere home entertainment kanalen worden gedistribueerd.

"Every single bit of media in the world has been impacted by the Internet — books, television, music; everything, except for the window of theatrical movies," zegt Netflix's chief content officer Ted Sarandos in een interview met Variety.

Beasts Of No Nation beleefde haar wereldpremière op het filmfestival in Venetië. De 14-jarige debutant Abraham Attah won de award voor 'Best Young Actor' en regisseur Fukunaga was genomineerd voor twee awards: de 'Golden Lion' en de 'Green Drop Award'. De aangrijpende film draaide ook in competitie op TIFF (Toronto International Film Festival), het Telluride Film Festival en op het London Film Festival.

De komende maanden hoeven filmfans hun bank niet meer af te komen: de nieuwe Adam Sandler komedie The Ridiculous Six (release: 11 december), de martial arts sequal Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend (begin 2016); Pee-wee's Big Holiday (Maart 2016); het op waarheid gebaseerde Jadotville en de Brad Pitt militaire parodie The War Machine zijn allemaal via Netflix te bekijken.

Beasts of No Nation is gebaseerd op het veelgeprezen gelijknamige boek van de Nigeriaanse auteur Uzodinma Iweala. Als de burgeroorlog zijn familie uit elkaar scheurt, wordt de West-Afrikaanse jongen Agu (Abraham Attah) gedwongen om zich aan te sluiten bij een huurlingeneenheid en kindsoldaat te worden.

Brits topacteur Idris Elba, bekend van zijn rol in Luther en Mandela: Long Walk To Freedom, domineert het scherm als de commandant van een leger kindsoldaten, die Abu klaarstoomt voor zijn krijgersleven. Cary Fukunaga, bekend van de populaire serie True Detective, is verantwoordelijk voor zowel het scenario als regie. De film is geproduceerd door Amy Kaufman, Cary Fukunaga, Daniela Taplin Lundberg, Riva Marker en Dan Crown (Red Crown Productions) in samenwerking met Idris Elba.