Welk programma wint de 50ste Gouden Televizier-Ring?

Welk programma wint de 50ste Gouden Televizier-Ring?

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond, donderdag 15 oktober, wordt de Gouden Televizier-Ring 2015 uitgereikt tijdens het 50ste Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré. SynDROOM, Expeditie Robinson en Streetlab zijn de drie genomineerden programma’s die kans maken op de prijs voor beste tv-programma.

Vorig jaar won de AVROTROS-politieserie Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring. SynDROOM, gepresenteerd door Johnny de Mol, was toen ook genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar verloor samen met de KRO-serie Penoza van de populaire politieserie van de AVROTROS.

De nominatie voor Streetlab is opmerkelijk te noemen. Streetlab, met de vier jeugdvrienden Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders, trekt relatief weinig kijkers maar hun kijkers hebben wel massaal gestemd. In 2011 was er ook een opmerkelijke nominatie, die voor Voetbal International.

Voor de Zilveren Televizier-Ster Man zijn Johnny de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Humberto Tan genomineerd. Naast de Gouden Televizier-Ring maakt Johnny dus ook kans op de Televizier-Ster Man, waar hij vorig jaar ook voor genomineerd was. Toen ging Humberto Tan er met de prijs vandoor.

Chantal Janzen, Geraldine Kemper en Floortje Dessing maken kans op de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Vorig jaar werd de Televizier-Ster Vrouw gewonnen door Chantal, zij versloeg daarmee haar mede-genomineerden voor dit jaar, Floortje Dessing, en RTL4-koningin Linda de Mol.

De nominaties voor de Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw zijn ook opmerkelijk te noemen. Dit jaar zijn presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers, Wendy van Dijk en Yvon Jaspers niet genomineerd. Het zijn dit jaar jonge presentatoren die de prijs in ontvangt kunnen nemen.

Voor de Televizier ­Aanstormend Talent Award zijn Luuk Ikink, Jan Versteegh en Arjen Lubach genomineerd. Een aanpassing in de Televizier-verkiezing heeft mogelijk gemaakt dat Luuk wederom genomineerd is. Vorig jaar was de sidekick van Humberto Tan ook genomineerd, maar toen ging de prijs naar GTST-ster Ruud Feltkamp.

Als laatste zijn ook Puberruil, Freeks wilde wereld en Brugklas genomineerd voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma. Het is voor Freek Vonk, de presentator van Freeks wilde wereld, de tweede keer dat een programma van hem genomineerd is voor de Gouden Stuiver.

Vorig jaar was Freek Vonk genomineerd met zijn VPRO-programma Freek In Het Wild, een soort gelijk programma als waarmee hij nu genomineerd is voor de prijs voor beste kinderprogramma. Samen met de andere genomineerde, Wie is de Mol? Junior, zag hij de Gouden Stuiver toen naar Checkpoint gaan.

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala zal ook de Televizier Oeuvre-Ring worden uitgereikt, vanwege de vijftigste Gouden Televizier-Ring. De winnaar of winnares is volgens Televizier een ‘tv-persoonlijkheid, die van grote waarde is geweest voor de Nederlandse televisie’. Op de Oeuvre-Ring kan niet gestemd worden.

Welke BN’ers er vanavond naar huis gaan met de Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw en de Televizier ­Aanstormend Talent Award. Wie de Gouden Stuiver wint en wie de opvolger wordt van onder andere Flikken Maastricht, Wie is de Mol? en The Voice of Holland wordt vanavond duidelijk.

Jan Smit zal het 50ste Gouden Televizier-Ring Gala aan elkaar praten. Art Rooijakkers presenteert de meest opvallende resultaten van het Nationale TV-onderzoek. Na het Gouden Televizier-Ring Gala presenteert Rooijakkers de nabeschouwing waarin hij praat met de winnaars en genomineerden.

De Gouden Lopershow Televizier-Ring Gala is vanavond om 19:55 uur te zien op NPO 1.

Het 50ste Gouden Televizier-Ring Gala is vanavond vanaf 20:30 uur te zien op NPO 1.

Gouden Televizier-Ring Gala De Nabeschouwing is vanaf 22:20 uur te zien op NPO 1.