Televisieblog: Gouden Televizier Ring 2015

Televisieblog: Gouden Televizier Ring 2015

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Donderdag 15 oktober 2015 gaat de boeken in als de dag van de 50ste editie van de Gouden Televizier Ring gala. Niemand minder dan Jan Smit mag de show aan elkaar praten. De opening werd verzorgd door de meidengroep O'G3NE. Zij zongen het Eurovisiesongfestival nummer Heroes van de Zweedse winnaar Måns Zelmerlöw. De zaal ging compleet uit haar dak. Heel Bekend Nederland is uitgelopen en ziet er piekfijn uit voor deze speciale gebeurtenis.

Vanuit de lucht viel Jan uit het plafond. Het is aan hem om de hele avond aan elkaar te praten. De spanningen lopen enorm hoog op. Wie wint er en wie vooral niet? Welk programma, welke presentator en welke presentatrice is het leukste van allemaal? Er zijn zo ontzettend veel goede programma's en presentatoren en presentatrices, maar wie is de allerbeste?

De meiden van K3 (nu nog Karen Kristel en Josje) mogen een prijs uitreiken en wel die van de Gouden Stuiver. Welk kinderprogramma gaat er met deze prijs vandoor? Voor kinderen zijn er ook ontzettend veel programma's gemaakt. Het is voor K3 ook spannend om live op televisie deze prijs te mogen uitreiken.

''Nelleke deelt sneer uit aan Mariska''

Maar voordat de meiden van K3 de prijs uitreiken was het tijd voor een liedje. Het nummer Mamasé werd gezongen door Karen, Kristen en Josje, maar in een wel hele korte versie. Het was ook meteen een mooie gelegenheid om de liveshows van K3 Zoekt K3 (te zien op SBS6) aan te kondigen. Maar al snel ging het weer waarvoor de meiden er waren: de winnaar bekend maken.

Freek Vonk heeft de Gouden Stuiver gewonnen. Zijn programma Freek in het wild is het beste kinderprogramma in 2015. Hij vond het maar wat fijn dat hij de prijs van K3 mocht ontvangen. Hij bedankte een aantal van zijn teamgenoten en sloot om geheel eigen wijze zijn dankwoord af.

Niet veel later stond Guus Meeuwis klaar voor een muzikale ode. Een ode voor de Bekende Nederlanders die niet meer in leven zijn. Om alle mensen te herdenken zong de zanger een mooi en gevoelig nummer. Op de achtergrond werden foto's getoond van de mensen die niet meer in leven zijn. Deze mensen hebben allemaal iets unieks en iets bijzonders. Ook hebben zij allemaal iets te maken gehad met de Gouden Televizier Ring.

Niemand minder dan Nelleke van der Krogt mag de prijs voor beste vrouwelijke televisiester uitreiken. Na jarenlang het gezicht te zijn geweest van onder andere Tussen Kunst & Kitsch staat ze nu op het podium om de prijs uit te reiken. De spanning bij de drie genomineerde vrouwen loopt enorm hoog op.

''Niemand kan nu meer om haar heen''

Maar toch vond Nelleke het nodig om een kleine sneer uit te delen aan Mariska van de Kolck. Ze maakte een opmerkingen over een blote jurk, die verwees naar een jurk die Mariska ooit gedragen heeft. Dan opent Nelleke haar enveloppe en roept Chantal Janzen uit als winnares.

Chantal is al jaren een gezicht van RTL 4. Met programma's zoals Holland's Got Talent, Everybody Dance Now, De Jongens Tegen De Meisjes, Chantal Blijft Slapen en Dance Dance Dance. Een terechte winnares is Chantal zeker, een vrouw met humor en een natuurlijke charme. Er zijn weinig vrouwen die zo open en zo enthousiast zijn als Chantal. Niemand kon om haar heen en nu kan werkelijk niemand meer om haar heen.

Oud RTL-Nieuws lezer Rick Nieman nam zijn oude rol nog een keer op zich. Het oude RTL 4 programma Kwestie van Kiezen keerde terug bij deze uitreiking. Rick vond het erg prettig om weer in zijn oude rol te vallen. Het was alsof hij niet van televisie is weggeweest. Hij interviewde onder andere Johnny de Mol en Nicolette Kluivert. Zij kregen verschillende vragen voorgeschoteld van Rick.

Goede Tijden, Slechte Tijden acteur Erik de Vogel won ook een prijs. Hij is de beste bad guy van Nederland. Niemand anders springt er zo uit als Erik. Jarenlang speelt Erik de rol van zakenman Ludo Sanders. De Nederlandse kijker kan dit wel waarderen, blijkt nu.

''AVROTROS gaat enorm de fout in met Maxim Hartman''

Maxim Hartman mag de prijs voor Televizierster voor beste man uitreiken. Wie heeft deze man uitgenodigd? Een man zonder humor die veel te veel aan het woord is, hoort niet thuis bij een uitreiking als deze. Vloeken, live op televisie is al helemaal een schande. Ik zou als AVROTROS mij kapot schamen, waardeloos. Ik snap niet dat juist hij deze prijs mag uitreiken. Hier gaan vast veel kijkers vast over klagen.

Maar ondanks de rare woorden van Maxim kreeg RTL 4 presentator Johnny de Mol de prijs voor beste presentator. Hij kreeg de meeste stemmen en won daarmee de televisie ring voor beste mannelijke presentator. Met een aantal mooie woorden nam hij de prijs maar wat graag in ontvangst.

Nadat Chantal haar prijs in ontvangst genomen had, stond ze weer op het podium. Maar niet voor zichzelf, maar voor haar collega Linda de Mol. Ze zette Linda in het zonnetje en beloonde haar met een bijzondere prijs. Linda krijgt een oeuvre prijs voor haar werk op televisie. Niemand doet het werk zoals Linda dat doet. Zaterdagavond start een nieuw seizoen van haar succesvolle programma Ik Hou Van Holland. Ook van Linda gaat de kijker nog heel veel horen en zien.

De bekende dj Hardwell mag het podium betreden. Hij staat daar om de prijs uit te reiken voor aanstormend talent. Het aanstormend talent 2015 is niemand minder van Jan Versteegh. De BNN-presentator is dolgelukkig met deze prijs. Ook van hem gaat de kijker nog veel horen, de komende jaren. Voor BNN is Jan onder andere te zien als presentator van Spuiten en Slikken en zit hij regelmatig in de quiz Ranking The Stars.

De laatste minuten om te stemmen tikken weg. Zangeres en actrice Ellen ten Damme zingt deze spannende minuten vol met een prachtig nummer. Haar stem is geweldig en het nummer klinkt ontzettend goed. Mede door het zangkoor wat met Ellen mee zingt. Alle eerdere winnaars werden allemaal opgenoemd door Barry Atsma. Wie wordt er straks aan dit rijtje toegevoegd? Wie gaat er vandoor met de prijs voor beste televisieprogramma van 2015.

Nadat Ivo Niehe een top tien had uitgezonden, werd de soap Goede Tijden, Slechte Tijden ook nog even in het zonnetje gezet. Actrice Jette van der Meij en acteur Bartho Braat mogen de prijs uitreiken voor beste televisie programma. De spanning is om te snijden, vooral Jette is verrast. De winnaar van de Gouden Televizier Ring 2015 is met 60 % van de stemmen geworden Syndroom.

Het was een top avond voor Johnny de Mol. Niet alleen won zijn programma Syndroom deze belangrijke televisie prijs, maar ook won hij zelf als presentator. Met mooie woorden nam Johnny afscheid van deze geweldige avond voor hem, voor RTL 4 en natuurlijk voor iedereen die deel uit gemaakt heeft van Syndroom. Een zeer terechte winnaar, Syndroom is een programma wat deze prijs meer dan verdiend heeft.

De belangrijkste avond voor Bekend Nederland werd afgesloten met als grote winnaar toch RTL 4. Met de beste vrouwelijke presentatrice, beste mannelijke presentator én beste programma is de commerciële zender enorm goed vertegenwoordigd. Niemand kan nu meer om RTL 4 of haar presentatoren heen. Ook Linda schreef geschiedenis met haar oeuvre prijs.

Een mooie avond, met mooie mensen en mooie winnaars. Tot volgend jaar!