Glittergoeroe en kickbokskampioen bundelen krachten voor Brabantse avond bij RTL 5

Glittergoeroe en kickbokskampioen bundelen krachten voor Brabantse avond bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Viervoudig wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken en glittergoeroe Roy Donders bundelen hun krachten voor de nieuwe Brabantse avond bij RTL 5. Vanaf dinsdag 27 oktober is ‘us Royke’ terug met een nieuw seizoen ‘Roy Donders: Stylist Van Het Zuiden’ gevolgd door de gloednieuwe realityserie ‘Nieky Holzken: De Knock-Out Van Brabant’.

De Tilburger en de Helmonder lijken op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen te hebben, maar schijn bedriegt. Grootse dromen, gezelligheid en een ontzettend hechte familieband staan namelijk in beide levens centraal.

‘Nieky Holzken: De Knock-Out Van Brabant’
De 31-jarige Nieky ‘The Natural’ Holzken is viervoudig wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht (-77 kilo). Op het gebied van kickboksen heeft Nieky alles behaald wat hij wilde behalen en daarom is het nu tijd om zijn grote droom waar te maken: wereldkampioen boksen worden. De overstap blijkt moeilijk, want van de sterrenstatus die Nieky als kickbokser geniet, blijft in de reguliere bokswereld weinig over. Hier begint hij gewoon onderaan de ladder en dat zorgt voor een behoorlijk contrast.

Nieky staat de ene keer in een spectaculaire arena in Las Vegas met een paar duizend fans terwijl hij een paar weken later een bokspartij heeft in een zweterig zaaltje achteraf voor honderd man publiek. Hoe druk zijn bestaan ook is, Nieky kan altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn familie. Zijn vrouw Nathellie, negenjarige zoon Geraldo en vierjarige dochter Willisha zijn het allerbelangrijkste in zijn leven. Schoonvader en coach Sjef wijkt op sportgebied niet van Nieky’s zijde. Het is zijn sportschool waar Nieky uur aan uur traint voor zijn belangrijkste wedstrijden. Sjef heeft drie dochters en Nieky is als een zoon voor hem. Ook Nieky’s vader en zus, opa en oma en schoonmoeder Wilma zijn altijd in de buurt. Nieky heeft er alles voor over om door te breken als professioneel bokser, ook al moeten hij en zijn gezin daarvoor naar Amerika emigreren. Zolang dit nog een droom is, wordt er binnen de familie niet over gesproken. Want kan deze hechte familie wel zonder elkaar?

‘Roy Donders: Stylist Van Het Zuiden’
Hechte familiebanden zijn ook weer terug te vinden in de Tilburgse volkswijk Broekhoven. De familie Donders heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en vooral Roy heeft wilde plannen. Zijn glitterimperium moet worden uitgebreid met een nieuwe bling bling kledinglijn die de stylist landelijk in de markt wil zetten. Dit paillettenproject bezorgt de familie en vriend Marvin de nodige kopzorgen, want zoals gebruikelijk pakt Roy het weer groots aan en stopt hij zijn hele vermogen in de kledinglijn. Als hij de kans krijgt om de kledinglijn in Turkije te laten produceren, reist hij samen met zus Rian af naar Istanbul. Zoals wel vaker bij Roy, lopen de zaken compleet anders dan gepland. Rian is intussen ook druk met de voorbereidingen van haar bruiloft. Na 25 jaar huwelijk geeft ze opnieuw het jawoord aan haar grote liefde Johan. Destijds was hun huwelijk een formaliteit zonder mooie jurk of spetterend feest en dat zit Rian niet helemaal lekker. Ze is blijven dromen van een traditionele bruiloft compleet met Sissi-jurk en een knalfeest. Nu Johan en zij er de mogelijkheid voor hebben, gaat haar wens in vervulling. Roy is ceremoniemeester, maar die presteert het om zich bij de eerste de beste gelegenheid te verslapen.

‘Roy Donders: Stylist Van Het Zuiden’, vanaf dinsdag 27 oktober tussen 20.30 uur en 21.30 uur bij RTL 5.
‘Nieky Holzken: De Knock-Out Van Brabant’, vanaf dinsdag 27 oktober, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 5.

Bekijk Roy Donders: Stylist Van Het Zuiden op TVblik.nl/roy-donders-stylist-van-het-zuiden