Pieten Hits: De leukste Sinterklaasliedjes in een ander jasje!

Pieten Hits: De leukste Sinterklaasliedjes in een ander jasje!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sinterklaas zonder vrolijke muziek dat kan natuurlijk niet. Showbizznetwork heeft een eigen top vijf gemaakt van leuke, bijzondere of gewoon leuke Sinterklaas liedjes. Niet de standaard liedjes komen voorbij. Nummers die een speciale tekst of melodie hebben komen in deze top vijf terecht. 

Op nummer vijf staat niemand minder dan Zanger Rinus. Deze volkszanger timmert al jaren aan de weg, met succes zo blijkt nu. Hij zingt een echt Sinterklaas nummer op geheel eigen wijze. Opvallend genoeg is dat de video al door ruim 590.000 mensen is bekeken via YouTube. 

Op nummer vier staat Blurred Pieten Lines van Johnny Piet en Piet Peet. Bij de eerste melodie is meteen duidelijk waar dit nummer officieel vandaan komt. Officieel is dit nummer van Robin Thicke, T.I en Pharrel. Zij scoorden daar een enorme hit mee. Nu is de speciale zwarte Pieten versie ook vaak bekeken. In totaal hebben al zeker 10.000 mensen deze video bekeken via YouTube.

Op nummer drie staan Lil' Sint & Ronnie Piet met Speculaas & Taai Taai. Dit nummer is een cover van Lil' Kleine & Ronnie Flex. Dit duo scoorde afgelopen zomer een hit met Drank & Drugs. Nu is er ook een speciaal Sinterklaas versie van gemaakt. De tekst is bijzonder grappig en goed in elkaar gezet. In totaal hebben al zeker 27.000 mensen naar deze video gekeken.

Op nummer twee staat de Zwarte Pieten Style, een Nederlandse versie van Gangname Style van Psy. Deze artiest is in één klap wereld beroemd geworden met zijn (te) gekke dansje. Een Sinterklaas versie kon dan ook niet achterblijven. Deze is er nu dan ook gemaakt en met succes. In totaal hebben al zeker 18.000.000 mensen deze videoclip bekeken via YouTube.

Bovenaan in de top vijf staat een heel bijzonder Sinterklaas nummer. Sinterklaas en de Pieten zingen Laat het los, op geheel eigen versie. Dit is een cover van het bekende Let It Go uit de Disney film Frozen. De bijbehorende video is al door 550.000 mensen bekeken.  Een nummer met een boodschap naar de discussie die er ieder jaar weer is.

Met dit nummer willen de Pieten van zich laten horen. Discussie of niet, Sinterklaas moet blijven bestaan met zijn vele Pieten. Een Sinterklaas feest zonder Sinterklaas liedjes dat kan natuurlijk niet. Daarom hebben wij onze top vijf hieronder nogmaals genoteerd met bijhorende videoclips. Veel plezier met Sinterklaas en met de Sinterklaas liedjes!

Bekijk en luister hieronder alle Sinterklaasliedjes uit Pieten Hits:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLmZJGudM1RYhe-plwOGKRJP0jqIUHZrR7