Jack Spijkerman speelt zaterdagavond De kwis

Jack Spijkerman speelt zaterdagavond De kwis

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond speelt Paul de Leeuw De kwis met een oud collega. Oud VARA gezicht Jack Spijkerman zal naast Paul plaatsnemen om De kwis te gaan spelen. Jarenlang was Jack een begrip voor de VARA. Hij was het gezicht van het succesvolle cabaretprogramma Kopspijkers. Dat was een groot succes op de zaterdagavond. Maar in 2005 kwam daar een einde aan.

Jack verliet de VARA om te gaan werken voor Talpa, de televisiezender van John de Mol. Daar maakte hij het programma Koppensnellers, een soort gelijk programma als Kopspijkers. Helaas werd dit niet zo'n groot succes als Kopspijkers. Daarna leek het wel alsof Jack van de televisie zou verdwijnen. 

Maar gelukkig deed RTL 4 de deur voor Jack open. Voor de commerciële zender maakte hij programma's als Wat Vindt Nederland en Echt Waar?! Ook presenteerde Jack het voetbalprogramma Koning Voetbal voor mannenzender RTL 7. In deze quiz draait het allemaal op voetbal, zoals de titel van het programma al verraad.

Zijn programma Echt Waar?! is overgenomen door Jamai Loman. Alleen met Koning Voetbal is Jack af en toe nog te zien op televisie. Een paar weken geleden zat Jack ook nog in het nieuwe programma van Chantal Janzen, Het collectief geheugen. Hierin zat Jack op de jurystoel om de mening van de teamcaptains te beoordelen.

Nu mag Jack laten zien of hij de actualiteit goed volgt. Jack hoeft De kwis niet alleen te spelen, hij krijgt hulp van Paul. Vorige week had Paul niet één maar twee kandidaten. Afgelopen zaterdagavond waren Mei Li Vos en Ton Elias te gast in De kwis. Hoe Jack De kwis zal gaan spelen zal zaterdagavond moeten blijken.

De kwis is iedere zaterdagavond rond 20.25 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Bekijk De kwis terug via TVBlik.