Blackface-maker Roger Ross Williams in RTL Late Night

Blackface-maker Roger Ross Williams in RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Amerikaanse documentairemaker Roger Ross Williams is maandagavond te gast in RTL Late Night. De Amerikaan heeft voor de Amerikaanse nieuwzender CNN de korte documentaire Blackface gemaakt. De documentaire van de Oscarwinnaar gaat over Zwarte Piet, de knecht van Sinterklaas.

De laatste jaren wordt er in Nederland veel gediscussieerd over Zwarte Piet. Tegenstanders vinden dat Zwarte Piet racistisch is en moet veranderen. Voorstanders vinden dat Zwarte Piet traditie is en zijn zwarte kleur moet behouden. De Zwarte Pieten-discussie is ook naar Amerika overgewaaid.

“Roger Ross Williams zag Nederland altijd als een zeer tolerant en vooruitstrevend land. Dat beeld werd voor hem volledig omver geschopt toen hij Zwarte Piet zag. Hij ziet onze traditie als een uiting van racisme”, laat de redactie van het RTL4-programma RTL Late Night zondagmiddag weten.

De Amerikaan hoopt dat andere landen door zijn documentaire Blackface druk gaan uitoefenen op Nederland om een einde aan Zwarte Piet te maken. In RTL Late Night praat Roger met talkshowhost Humberto Tan over zijn korte documentaire Blackface voor Amerikaanse televisiezender CNN.

RTL Late Night is iedere werkdag, om 22:30 uur, te zien op familiezender RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night