Populaire iOS-app NPO vernieuwd

Populaire iOS-app NPO vernieuwd

Geschreven door Pieter Jongsma

De app van de NPO is een van de meest geïnstalleerde apps op Nederlandse Apple apparaten. De app is nu vernieuwd: zowel het ontwerp als de gebruikskant is flink verbeterd.

"De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken," zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort. "Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt.

We hebben ons ingezet om de app logischer en mooier op te bouwen en er is bijvoorbeeld een handige lijst met korte fragmenten toegevoegd. Zo kunnen we onze gebruikers nog makkelijker en sneller van onze NPO-programma's laten genieten."

De NPO-app wordt momenteel vooral gebruikt om programma's terug te kijken. Die functionaliteit is verder verbeterd door meer content aan te bieden, suggesties te doen toegespitst op het moment van de dag en om verder te kijken. Ook staan opmerkelijke en spraakmakende fragmenten apart in een lijst. "Dan kun je gemakkelijk even terugkijken waar iedereen het op dat moment over heeft." Uiteraard deel je deze fragmenten met een druk op de knop.

Voortaan biedt de app de mogelijkheid om live naar de NPO themakanalen te kijken. Ook is 'visual radio' beschikbaar waardoor luisteraars live mee kunnen kijken in de radiostudio.

Overzicht van verbeteringen
- compleet nieuw design
- gedurende de dag wisselend aanbod aan content
- fragmenten bekijken en delen
- themakanalen live beschikbaar
- live videofeed bij radiokanalen
- korte previews van nieuwe en aankomende afleveringen en programma's