Brabantse Cindy en Susanne aan de slag voor de NOS

Brabantse Cindy en Susanne aan de slag voor de NOS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Cindy de Koning en Susanne de Kroon, beide uit Noord-Brabant, gaat de nieuwe regioblokken in de NOS Journaals van 12:00 en 15:00 uur presenteren. Vanaf maandag 15 februari 2016 gaan de Brabantse Cindy en Susanne elkaar week-op-week-af afwisselen in de regioblokken.

De regioblokken zijn een nieuwe stap in de samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. Het doel van de krachtenbundeling is het publiek van het Journaal nog beter informeren, niet alleen over (inter)nationaal nieuws, maar voortaan ook over ontwikkelingen dicht bij huis.

Cindy (42) begon in de jaren 80 bij een ziekenomroep en een lokale omroep in Eindhoven. Tijdens haar opleiding Journalistiek werkte ze al even bij het NOS Radio 1 Journaal. Cindy werkt nu twintig jaar bij Omroep Brabant, waarvan tien jaar bij de radio en vijf jaar als anchor van Brabant Nieuws.

Ook Susanne (36) heeft Journalistiek gestudeerd. Bij Brabant10 en Omroep Brabant maakte ze veel vlieguren op radio en tv, en voor en achter de schermen. Ze was enige jaren verslaggever bij RTL Boulevard en momenteel werkt ze als freelance redacteur bij NOS Nieuws en dagblad BN De Stem.

De NOS Journaals van 12:00 en 15:00 uur duren vanaf 15 februari vijftien minuten, vijf minuten langer dan voorheen. In die vijf minuten wordt door Cindy of Susanne het regionieuws doorgenomen, vergelijkbaar met de behandeling van het sportnieuws in het NOS Journaal van 13.00 uur.

“NOS Nieuws werkt al jaren samen met de regionale omroepen. Het is goed om die samenwerking verder uit te breiden”, zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws. Hij vervolgt: “Het aanbod van onderwerpen neemt voor de kijker toe en we komen als NOS zo nóg dichter bij ons publiek.”

“Voor de NOS is het een mooie manier om efficiënt en vanuit de regionale expertise nieuws toe te voegen”, zegt Marcel Oude Wesselink, voorzitter van het hoofdredacteurenoverleg van de regionale omroepen. “Bovendien is het een mooie etalage voor de eigen regionale zenders”, vervolgt hij.

De NOS en de regionale omroepen werken al meer dan twintig jaar samen. Eerst met het uitwisselen van radionieuws en in 2003 werd dat uitgebreid met televisie. In 2014 deed Bureau Regio, een redactie van redacteuren van regionale omroepen, zijn intrede op de nieuwsvloer van de NOS.