50ste Super Bowl live op FOX en FOX Sports

50ste Super Bowl live op FOX en FOX Sports

Geschreven door Daniël Schalk

Televisiezender FOX en de digitale sportzender FOX Sports zenden aanstaande zondag, 7 februari, de strijd om de Super Bowl live uit. Iedereen in Nederland met digitale televisie kan live genieten van de 50ste editie van een van de grootste sportevenementen ter wereld.

Dit jaar strijden de Denver Broncos en de Carolina Panthers om de hoofdprijs in de belangrijkste wedstrijd van het NFL-seizoen. In de sfeer van een Super Bowl party begint de uitzending op FOX om 23:00 uur, gepresenteerd door Pascal Kamperman en Noah Zeeuw.

Presentatoren Pascal en Noah kijken met hun gasten Hubert Bedford en Neal Petersen vooruit naar het spektakel en DJ Kelly Pfaff verzorgt de muzikale noot. Het Nederlandse commentaar tijdens de wedstrijd op FOX en FOX Sports wordt verzorgd door Ronald van Dam en Ronald Buijs.

De uitzending op sportzender FOX Sports 2 wordt speciaal ingericht voor de ware National Football League-liefhebbers, met vanaf 23:00 uur de Road to the Super Bowl en vanaf 24:00 uur de originele Amerikaanse programmering van de Super Bowl met Amerikaans wedstrijdcommentaar.

Traditioneel vindt er in de rust een 'half time show' plaats. Dit jaar treden de Britse band Coldplay en Beyonce op in de rust. Zij voegen zich hiermee in het illustere gezelschap van artiesten die hen voorgingen, zoals onder anderen Katy Perry, Bruno Mars the Rolling Stones, Paul McCartney en U2.

De kick-off van de Super Bowl vindt plaats in de nacht van 7 op 8 februari om 00:30 uur.