SBS6 met nieuw realityprogramma De Meldkamer

SBS6 met nieuw realityprogramma De Meldkamer

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 komt vanaf zondag 28 februari met het nieuwe realityprogramma De Meldkamer. Het realityprogramma biedt de SBS6-kijker een niet eerder vertoonde blik in de wereld van 112-meldingen en het afhandelen van deze indringende incidenten door de politie.

Met behulp van getuigen, cameratoezicht en vooral zeer snel handelen maakt de politie jacht op de criminelen. De meldkamers handelen dagelijks honderden 112-meldingen af die er binnenkomen. Hier krijgen zij te maken met de meest heftige situaties en bijbehorende emoties.

De meldkamer is al lang geen telefooncentrale meer, waar vanuit politie en andere hulptroepen worden aangestuurd. Tegenwoordig is het een hypermodern zenuwcentrum bij het oplossen van levensbedreigende en criminele incidenten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van videobeelden.

De beelden zijn afkomstig van actioncams, bewakingscamera’s, helikopters, smartphones en toezichtcamera’s op straat. Op grote videowalls komen al deze beelden binnen bij de meldkamers door heel Nederland. Videobeelden spelen een steeds grotere rol in het oplossen van problemen.

De Meldkamer is vanaf zondag 28 februari, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk De Meldkamer op TVblik.nl/de-meldkamer