Mark Visser nieuwe presentator NOS Journaal

Mark Visser nieuwe presentator NOS Journaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Mark Visser presenteert vanaf dit voorjaar de dagbulletins van het NOS Journaal. Visser blijft daarnaast werkzaam als radionieuwslezer, redacteur op de nieuwsredactie en invalpresentator voor het NOS Radio 1 Journaal. De nieuwe NOS-gezicht werkt als sinds 2007 bij NOS Nieuws.

Met de komst van Mark Visser is het presentatorenteam weer compleet. Na het vertrek van presentator Herman van der Zandt naar NOS Sport was er versterking nodig bij het NOS Journaal. Eerder werd Winfried Baijens aangetrokken om een aantal uren van Herman over te nemen.

Voor de overige uren heeft de NOS een interne screentest gehouden. De hoofdredactie van NOS Nieuws wilde hiermee intern talent een kans geven. 32 NOS-medewerkers namen deel aan de screentesten en Mark Visser bleek de beste te zijn om het NOS Journaal te gaan presenteren.

“Een droom komt uit”, vertelt Visser. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de radio, maar ik heb altijd de ambitie gehad om op televisie te presenteren. Fantastisch dat ik straks het NOS Journaal ga presenteren. Ik verheug me erop om mijn werk voor de radio te combineren met televisie.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met Mark als nieuwe presentator. “Mark Visser heeft zijn sporen bij de radio verdiend. Ik ben erg blij dat hij nu ook het NOS Journaal op tv gaat doen. Mark is een groot talent met een brede en zeer overtuigende journalistieke achtergrond.”

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/journaal