NTR zendt prijswinnende jeugddocumentaire Ninnoc uit

NTR zendt prijswinnende jeugddocumentaire Ninnoc uit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op zondag 13 maart zendt de NTR in Zapp Echt Gebeurd de prijswinnende jeugddocumentaire Ninnoc uit, over het meisje Ninnoc, dat het moeilijk heeft in een groep.

Ze wil zich niet zomaar aanpassen aan de rest, maar is ook bang om buitengesloten te worden. Kun je afwijken in een groep? Of kom je dan alleen te staan?

In de documentaire kruipt de kijker in Ninnocs hoofd. Kan ze ontsnappen aan de groep of draagt ze die altijd bij zich? Wat laat Ninnoc van zichzelf zien en wat houdt zij verborgen? Een film over uitsluiting en insluiting, over eigenheid, groepsdruk en de gevolgen die zich lijken af te spelen in het hoofd van de mooie en eigengereide hoofdpersoon Ninnoc.

Op 20 februari 2016 beleefde Ninnoc zijn internationale première op het prestigieuze filmfestival Berlinale in Berlijn en ontving daar een eervolle vermelding in het jeugdprogramma Generation. In november had Ninnoc zijn wereldpremière op het IDFA en won daar de prijs voor beste jeugddocumentaire 2015.

Ninnoc is op dit moment als onderdeel van 'The Best of IDFA on Tour' te zien in meer dan vijftig Nederlandse filmtheaters door het hele land. Tevens is Ninnoc in 2016 het hele jaar te zien op internationale filmfestivals in o.a. Zagreb, Malmö, Vilnius, Brussel, Seattle en Warschau.

zondag 13 maart 2016, 19.25 uur bij NPO Zapp op 3.