Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Huisartsenpost Nijmegen centraal in vernieuwd Trauma Centrum

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Huisartsenpost Nijmegen centraal in vernieuwd Trauma Centrum

Geschreven door Pieter Jongsma

In het nieuwe seizoen van Trauma Centrum staat het reilen en zeilen van de spoedeisende hulp van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis centraal. In het programma worden dokters, verpleegkundigen en huisartsen gevolgd tijdens hun werkzaamheden. In het Nijmeegse ziekenhuis is geen dag hetzelfde. Komende maandag start het nieuwe seizoen van Trauma Centrum om 20.00 uur bij SBS6.

Hoe gaan artsen om met werken op de grens van leven en dood? Hoe houden zij hun hoofd koel als iemand met een ernstig trauma binnenkomt? In het nieuwe seizoen van Trauma Centrum worden artsen en verpleegkundigen gevolgd op de spoedeisende hulp van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, waar zo’n 27.000 patiënten per jaar worden geholpen.

Dokter Jos is een van de artsen die gevolgd wordt in de serie. Hij leeft voor zijn werk, maar ook voor zijn vriendin met wie hij binnenkort gaat trouwen. Verpleegkundige Andrea is net begonnen op de spoedeisende hulp. Zij houdt van diversiteit en dat komt op deze afdeling goed van pas. Huisarts Edwin werkt op de huisartsenpost. Hij gooide het roer in zijn leven om toen hij er als assistent gynaecologie achter kwam dat huisarts zijn meer bij hem past.

Trauma Centrum wordt geproduceerd door I Care Producties
Trauma Centrum vanaf 28 maart om 20.00 uur bij SBS6

Bekijk Trauma Centrum op TVblik.nl/trauma-centrum