Klaas van der Eerden verlaat It Takes 2

Klaas van der Eerden verlaat It Takes 2

Geschreven door Sebastiaan Boers

Met nog maar acht deelnemers begon It Takes 2 zaterdagavond aan haar derde aflevering. Vorige week viel Rutger Vink af. Hij kreeg niet genoeg punten van de jury. Ook het publiek vond hem niet goed genoeg zingen. Daarom viel hij als eerste van de negen kandidaten af.

De winnaar van de avond werd Jan Versteegh. Hij trad als laatste op met zangcoach Trijntje Oosterhuis. In totaal kreeg Jan maar liefst 26 punten. Dit kwam mede door de eerste (en laatste) negen van de avond. Carolien Borgers werd tweede met 25 punten. Zij trad op met haar zangcoach Waylon. Na vorige week was Carolien deze week weer volledig terug in de muziekstrijd. 

Ook Fatima Moreira de Melo was voorzien van een plek in de show van volgende week. Zij kreeg met haar optreden met haar coach Glennis Grace 24,5 punten. Pim Wessel zong met Waylon zich een weg naar de volgende aflevering. Hij kreeg maar liefst 24 punten van de jury. De laatste kandidaat die doorging was Marlijn Weerdenburg.

Zij zong een duet met haar zangcoach Waylon. Het nummer wat zij zongen was Calm After The Storm. Met dit nummer werden Waylon en Ilse de Lange tweede bij het Eurovisie Songfestival. Het was voor Waylon één van de eerste keren dat hij dit bekende nummer weer ter gehore bracht. Voor dit optreden kreeg Marlijn 23 punten.

Dat hield in dat Lieke van Lexmond, Jan Kooijman en Klaas van der Eerden in de gevarenzone belanden. Voor Lieke en Klaas was het de tweede keer. Vorige week viel Lieke bijna af, maar bleef toch in de race. Jan Kooijman kreeg als eerste het goede nieuws. Hij werd veilig gestemd door het publiek.

Daarna werd het even spannend. De keuze was tussen Lieke en Klaas. Met een grote meerderheid wist Lieke van Klaas te winnen en kon zich zo plaatsen voor de aflevering van volgende week. Daarmee was het voor Klaas over en uit. Hij moest de zangwedstrijd verlaten.

It Takes 2 is volgende week zaterdagavond te zien met nog maar zeven kandidaten. Zanger Waylon zal volgende week te horen zijn met Pim, Carolien en Marlijn. Zangeres Glennis is volgende week te horen met Fatima en Jan Kooijman en zangeres Trijntje Oosterhuis is volgende week te horen met Lieke en Jan Versteegh.

It Takes 2 is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.