Debuutalbum Zayn hoog in Album top 100

Debuutalbum Zayn hoog in Album top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers

Voormalig zanger van One Direction, Zayn, scoort met zijn debuutalbum. Sinds zijn vertrek uit de populaire boyband is de zanger nu een solocarrière gestart. Het debuutalbum, Mind of Me, komt deze week nieuw binnen op de derde plek in de Album top 100.

Op dit album is de debuutsingle, Pillowtalk, ook te vinden. Deze single kwam nieuw binnen in de single top 100 op de negende plek. Deze week staat Pillowtalk op plek 17. 

Single nummer twee is ook al bekend. Dat is Like I Would geworden. De tweede single van Zayn's album, Mind of Me, staat deze week op plek 44. Een week eerder stond deze single nog op plek 69 in de single top 100. Maar Zayn's album is niet de hoogste nieuwe binnenkomer in de Album top 100.

De hoogste nieuwe binnenkomer staat op de tweede plek. Daar staat het album van Joe Bonamassa, Blues of Desperation. Dit album is de hoogste nieuwe binnenkomer van deze week. In de top drie staat verder nog het album van Lil' Kleine. Zijn album Wop! staat net als vorige week bovenaan in de Album top 100.

Het album van André Hazer Jr., Leef, moest drie plekken inleveren. Vorige week stond Leef nog op de tweede plek en deze week staat het op de vijfde plek. Ook Justin Bieber moest zijn derde plek afstaan aan Zayn. Zijn album Purpose staat deze week op de vierde plek in de Album top 100.

Het nieuwe album van Adele, 25, stijgt juist weer een plek. Vorige week stond 25 nog op de zevende plek. Deze week stijgt het naar de zesde plek. Op dit album staat de nummer één hit Hello. Ook de tweede single, When We Were Young is op dit album te vinden.

Zangeres Birdy komt ook nieuw binnen in de Album top 100. Haar nieuwe album heeft als titel Beautiful Lies. Met dit album komt Birdy nieuw binnen op de achtste plek. Birdy werd wereld beroemd dankzij haar hit People Help The People. Deze hit is al door meer dan 72 miljoen mensen bekeken via YouTube.

Dit alles blijkt uit de Album top 100 die wekelijks wordt gepubliceerd op de website van Dutch Charts.