Nieuwe zaterdagavond van RTL 4 goed van start

Nieuwe zaterdagavond van RTL 4 goed van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vorige week zaterdagavond sloot het muziekprogramma It Takes 2 haar seizoen af. In de finale wist BNN-presentator Jan Versteegh te winnen. In totaal keken er 1.810.000 mensen naar deze finale. Nu dit programma afgelopen is, is het tijd voor een nieuwe zaterdagavond. Professor Nicolai & Dr. Beckand namen maar wat graag het stokje over van It Takes 2.

De eerste aflevering van het tweede seizoen leverde 1.277.000 kijkers op. Dit wetenschappelijke programma is verhuisd van de vrijdag naar de zaterdagavond. Dat heeft nog geen gevolgen had voor de kijkcijfers. Met de kijkers van zaterdagavond staan Ruben en Tijl op de vierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 21,4 %. 

Maar recht tegenover Professor Nicolai & Dr. Beckand stond een ander wetenschappelijk programma geprogrammeerd. Het beste brein van Nederland beleefde haar tweede halve finale. Dit spelprogramma van Art Rooijakkers werd bekeken door 1.492.000 mensen. Dat zijn er meer dan een week eerder. Vorige week keken er 1.215.000 mensen naar dit spelprogramma. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Art op de derde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 24,6 %.

Naast een nieuw seizoen van Professor Nicolai & Dr. Beckand zond RTL 4 een nieuw seizoen van Het zijn net mensen uit. Dit spelprogramma werd gepresenteerd door Paul de Leeuw. Het tweede seizoen heeft Humberto Tan de rol van nieuwe presentator op zich genomen. Ook dit spelprogramma is verhuisd van de vrijdag naar de zaterdagavond.

De eerste aflevering met Humberto als nieuwe presentator werd bekeken door 1.652.000 mensen. Met deze kijkcijfers weet Humberto te winnen van de theatervoorstelling van Pieter Derks. Zo goed als nieuw van de cabaretier werd bekeken door 1.009.000 mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Humberto op de tweede plek en Pieter staat op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 21,4 % en de VARA ziet een marktaandeel binnen komen van 17,2 %.

RTL 4 sloot haar zaterdagavond af met een herhaling van Geer & Goor. Rond 22.30 uur keken er 931.000 mensen naar de herhaling van de reguliere aflevering van donderdagavond. Een week eerder keken er 763.000 mensen naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Geer & Goor. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staan Geer & Goor op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Hierdoor ziet RTL 4 een marktaandeel binnen komen van 18,0 %.

Verder wist de NOS wederom veel kijkers te bereiken voor NPO 1. Het NOS Journaal van 20.00 uur werd bekeken door 1.996.000 mensen. In de late avond wist de NOS nog 682.000 kijkers te bereiken met Studio Sport. Beide programma's staan dan ook op de eerste en de  veertiende plek in het kijkcijferoverzicht.

Blauw Bloed stond zaterdagavond geheel in het teken van Koningsdag. Rond 19.45 uur keken er 519.000 mensen naar dit royaltyprogramma van de EO. Met deze kijkcijfers staat dit programma op plek 18 in het kijkcijferoverzicht. De EO ziet daarmee een marktaandeel binnen komen van 9,5 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stiching Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Professor Nicolai & Dr. Beckand terug via TVblik.