Weer een lange rij aan de Kassa

Weer een lange rij aan de Kassa

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vorige week was het een dieptepunt voor de Kassa van de VARA. Door het mooie weer besloten de klanten langer buiten te blijven. Dit was bijzonder goed te merken aan de kijkcijfers. Ook de Kassa van de VARA had hier last van. Presentatrice Brecht van Hulten wist slechts 894.000 mensen te bereiken. Normaal is Kassa wekelijks goed voor een miljoenenpubliek.

Zaterdagavond was het weer compleet omgeslagen. Wind, regen en een gevoelige temperatuurverschil waren ingrediënten voor een perfecte televisieavond. In totaal keken er weer 1.261.000 mensen naar het consumentenprogramma van de VARA. Met deze kijkcijfers staat Kassa op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 26,4 %. 

RTL 4 wist met Eigen huis en tuin 688.000 mensen te bereiken. Daarna keken er 645.000 mensen naar RTL Woonmagazine. Beide RTL 4 programma's staan daarmee op de plekken negen en elf in het kijkcijferoverzicht. Een week eerder keken er  minder mensen naar Eigen huis en tuin (389.000) en ook minder kijkers naar RTL Woonmagazine (400.000). RTL 4 ziet marktaandelen binnen komen van 18,5 % voor het klusprogramma en 15,0 % voor het woonprogramma.

Een week geleden liepen de kijkcijfers voor De 20... fors terug. In totaal keken er slechts 187.000 mensen naar dit programma wat lijkt op Lachen om home video's. Het is lang geleden dat er zo weinig mensen naar dit programma keken. Zaterdagavond liepen de kijkcijfers voorzichtig op naar 396.000 kijkers. Hiermee staat De 20... op plek 19 in het kijkcijferoverzicht. Met deze kijkcijfers ziet SBS6 een marktaandeel binnen komen van 10,5 %.

Meteen na De 20... stond Jochem van Gelder klaar met zijn home video's. Jochem had vorige week ook zeker last van het mooie weer. In totaal keken er vorige week 261.000 kijkers naar zijn home video's. Deze week zagen weer 692.000 mensen de zelfgemaakte home video's. Met deze kijkcijfers mag Jochem trots zijn op de achtste (!) plek in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet hiermee een marktaandeel binnen komen van 12,9 %.

Het natste programma van Nederland, Bommetje XL, had vorige week weinig kijkers. Slechts 81.000 mensen konden het programma van Ron Boszhard vinden. Niet eerder waren de kijkcijfers zo laag als nu. Deze week liepen de kijkcijfers weer op naar 367.000 kijkers. Hiermee staat Ron op plek 21 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt daardoor uit op 7,8 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Kassa terug via TVblik.