‘Opvolger Roelof Hemmen is een vrouw’

‘Opvolger Roelof Hemmen is een vrouw’

Geschreven door Daniël Schalk

De opvolger van Roelof Hemmen bij RTL Nieuws is een vrouw, dat heeft RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar vrijdagavond onthult in een livestream op Facebook. Roelof Hemmen presenteerde vrijdag zijn laatste uitzending en nam daarmee na 23 jaar afscheid bij RTL Nieuws.

Politiek verslagever Frits Wester nam de kijkers op Facebook mee achter de schermen van RTL Nieuws en sprak daar ook hoofdredacteur Harm Taselaar, die niet veel wilde loslaten wie Hemmen gaat opvolger. Wel wilde hij zeggen dat het een vrouw is. “We gaan het helemaal anders doen.”

Als Roelof zijn opvolger echt een vrouw is, bestaat het vaste presentatieteam straks uit drie vrouwen en een man. Hemmen vormde samen met Daphne Lammers een presentatieduo. Het andere duo is Merel Westrik en Antoin Peeters. Mogelijk komt er nu dus een nieuw duo van twee vrouwen.

Overigens is het nog niet helemaal rond met de opvolger van Roelof. Als Frits Wester aan zijn hoofdredacteur vraagt wanneer hij bekend gaat maken wie Roelof gaat opvolger, antwoord Taselaar: “Als ik eruit ben. Als het rond is.” Ook zegt hij dat hij het echt meent dat er een vrouw bijkomt.

Frits begrijpt niet waarom Taselaar niet wil zeggen wie de nieuwe presentator wordt en wie daarmee Roelof Hemmen opvolgt. “Als ik nieuws heb in Den Haag zegt die: ‘Nieuws mag nooit wachten, nu brengen!’”, zegt de politiek verslaggever. “Ja, jammer”, reageert Harm Taselaar op Frits Wester.