Luisteraars 100% NL willen O'G3NE naar het Songfestival

Luisteraars 100% NL willen O'G3NE naar het Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De luisteraars van 100% NL willen dat O'G3NE Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Oekraïne. De radiozender deed onderzoek onder ruim zesduizend luisteraars en die gaven aan dat zij graag de meidengroep O'G3NE op het Songfestival zien.

De zusjes Lisa, Amy en Shelley kregen 60 procent van de stemmen. O'G3NE wordt gevolgd door singer-songwriter Dotan met 20 procent van de stemmen en Caro Emerald staat met bijna 10 procent op de derde plaats. Eva Simons (6,2%) en Jennie Lena (3,1%) maken de top 5 compleet.

O'G3NE gooit op dit moment hoge ogen met hun optredens in het zaterdagavondprogramma Beste Zangers. Ze bezorgden veel mensen kippenvel met hun uitvoering van het nummer Clown van Emeli Sandé. Ook op hun versie van Sing van Ed Sheeran kregen de meiden veel positieve reacties.

In de media worden de namen van O'G3NE, Dotan, Caro Emerald en MAAN genoemd als potentiële inzendingen. De gesprekken zijn overigens nog niet begonnen. “Vanaf dit moment maken we een lijst met mensen die wij op het oog hebben”, liet AVROTROS eerder aan Showbizznetwork.nl weten.