Lil Kleine in Heineken Music Hall

Lil Kleine in Heineken Music Hall

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Lil Kleine geeft vrijdag 30 september zijn grootste concert ooit in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. Daarmee zet één van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van dit moment een volgende stap in zijn carrière, na de zeer goed verlopen Topdown Tour langs de bekendste poppodia van Nederland.

De HMH is voor Lil Kleine, die zelf ook uit Amsterdam komt, een logisch, maar ook spannend vervolg: "We hebben tijdens de tour een drie uur durende show gedaan die zo succesvol was, dat we hebben besloten dat ik nog een Grand Final doe in de HMH! Ik ga nog niks zeggen over de show zelf, maar het wordt echt mega dik! ."  Ook bij deze show zullen diverse specials acts hun opwachting maken. De kaartverkoop voor "The Grand Final" in de HMH start morgen op 29 juni.

De muzikale rebel Lil Kleine beheerste een groot deel van 2015 met zijn hit Drank & Drugs, met Ronnie Flex. Niet alleen in de Top 40 was hij het gesprek van de dag. Mede door de controversiële clip werd het nummer ook in de Verenigde Staten opgemerkt. In de eerste zeven weken na de lancering werd de clip van Drank & Drugs maar liefst 10 miljoen keer bekeken, terwijl de teller nu op ruim 23 miljoen staat. Hij was Neerlands op één na beste gestreamde artiest op Spotify en stond op festivals als Lowlands, Appelsap en Solar. Lil Kleine groeide uit tot een regelrecht jeugdidool.

In het voorjaar van 2016, maakte Lil Kleine een tournee langs bekende poppodia als Paradiso, Paard van Troje en 013, samen met support act Ronnie Flex en een groot aantal andere special guests. Ook verscheen zijn debuutalbum WOP, dat binnen 24 uur na de release maar liefst 1,5 miljoen keer werd gestreamd. Hij versloeg daarmee niet alleen Marco Borsato, maar liet op het internationale vlak ook Justin Bieber achter zich. Binnen drie weken behaalde het album de gouden status en bovendien werden de elf nummers in totaal maar liefst 20 miljoen keer gestreamd. In maart 2016 mocht Lil Kleine, als lid van het hiphop-collectief New Wave, twee Edisons in ontvangst nemen, terwijl New Wave eerder al de Popprijs wist te winnen tijdens Noorderslag.

De loopbaan van Lil Kleine bestrijkt meer dan de afgelopen anderhalf jaar. Hij heeft al een reeks gouden en platina albums weten te verzamelen. Investeren in de liefde, Hoog/Laag en het album New Wave verdienden goud, No Go Zone en Zeg dat niet kregen platina en Drank & Drugs bereikte zelfs de triple platina status. Hij behaalde ook al een topnotering met zijn versie van Ik voel me zo verdomd alleen... die hij voor het programma Ali B op volle toeren maakte.

De kaartverkoop voor Lil Kleine in HMH begint woensdag 29 juni. Kaarten zijn voor €25,00 verkrijgbaar via www.lilkleine.nl.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night