Dotan voorlopig niet naar Songfestival

Dotan voorlopig niet naar Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Singer-songwriter Dotan gaat voorlopig niet naar het Eurovisie Songfestival, dat heeft hij dinsdagochtend gezegd in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL. Hij sluit een deelname niet helemaal uit. “Wie weet ooit, maar het is nu zeker niet van toepassing”, aldus Dotan.

In de media worden veel namen genoemd, maar de naam van Dotan is een van de meest genoemde namen als potentiële inzendingen. Albert Verlinde had ook graag Dotan naar het Songfestival gestuurd. “Dotan heeft én de looks en weet een nummer neer te zetten”, aldus Verlinde.

Na de uitspraken van Verlinde in mei reageerde Dotan diezelfde maand in het AD. De singer-songwriter vond het toen ‘te vroeg’ om al over het Songfestival te praten. Naast Dotan worden ook Caro Emerald en MAAN genoemd. De naam van O’G3NE wordt momenteel het meest genoemd.

Dotan zou wel graag jurylid worden in The Voice of Holland. “Er zitten echt heel veel goede zangers tussen. Ik zou het dan vooral heel leuk vinden om te kijken naar wat je allemaal uit zo’n artiest kunt halen na The Voice. Maar ik ben er nooit voor gevraagd, dus ja, dan houdt het op hè?”, zei Dotan.

Bekijk het Eurovisie Songfestival 2016 terug op TVblik.nl