‘Zolderkamer’ Frits Wester wordt verbouwd

‘Zolderkamer’ Frits Wester wordt verbouwd

Geschreven door Daniël Schalk

De studio van de Haagse redactie van RTL Nieuws in Den Haag wordt de komende maanden verbouwd. De ‘zolderkamer’ van parlementairverslaggever Frits Wester wordt groter en mooier. “Het dak gaat omhoog, er gaan heel veel dingen gebeuren. Het wordt groter en mooier”, vertelt hij.

Wester zal zijn ‘zolderkamer’ wel missen. “Ik ga het wel missen, want we hebben hier heel veel verhalen verteld over alles wat daar op het Binnenhof gebeurt”, vertelt hij in de internet-rubriek Fritsvlog over zijn ‘zolderkamer’, dat ongeveer vijf maanden lang verbouwd zal worden.

Aan de verbouwing zitten veel voordelen. “Als het licht hier op een bepaalde manier naar binnen valt aan het eind van de dag, dan knalt de zon er heel hard in en zag je altijd plekjes op de ramen. Dan kreeg ik Tweets van mensen die zeiden dat ik mijn ramen moest wassen”, vertelt Wester.

Hij vervolgt: “Maar in die dakgoot wil je echt niet staan. Er kwam wel eens een glazenwasser, maar niet iedere dag. Dat gaat veranderen. We kunnen straks ook beelden maken vanaf de andere kant met andere gebouwen op de achtergrond.” Frits hoopt dat de studio voor de verkiezingen in maart klaar is.

Bekijk RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws