Morgen Jubileumconcert 125 jaar concertgebouw en orkest bij de avro

Morgen Jubileumconcert 125 jaar concertgebouw en orkest bij de avro

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Zowel het Koninklijk Concertgebouworkest als het Concertgebouw bestaat 125 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum is er aanstaande woensdagavond een concert met grote solisten. De absolute wereldtop uit de klassieke muziek soleert; Thomas Hampson, Janine Jansen en Lang Lang. De AVRO zendt het hele concert vanaf 20.00 uur live uit op Radio 4. Het concert is vanaf 22.58 uur te zien bij de AVRO op Nederland 2.

 

Op 11 april 1888 werd Het Concertgebouw feestelijk geopend. De belangstelling was zo groot dat de eerste Amsterdamse file – van koetsen – ontstond. Nu, 125 jaar later, organiseren orkest en gebouw samen een verjaardagsconcert. Onder leiding van dirigent Mariss Jansons speelt het Koninklijk Concertgebouworkest werken van onder anderen  Mahler, Strauss en Prokofjev. De avond eindigt met een wereldpremière: variaties op het Nederlandse volkslied ‘Komt vrienden in het ronden’ dat speciaal voor dit feestelijke concert is gecomponeerd door Bob Zimmerman.

 

Voor het gehele programma van het concert zie klassiek.avro.nl.

 

Radio 4 live vanuit het Concertgebouw

Aanstaande woensdag zendt Radio 4 de hele dag live uit vanuit het café het Concertgebouw. Onder meer in De Klassieken tussen 09.00 en 12.00 uur, met presentatie van Clairy Polak, spelen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest live muziek. En het AVRO-programma Licht op Vier verslaat het lunchconcert van de Dutch Opera Academy dat op die dag in het Concertgebouw wordt gehouden. Voor meer informatie zie www.radio4.nl.

 

 

Bloed, zweet en snaren

De AVRO besteedt veel aandacht aan het 125 jarig bestaan van het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds begin april is de realityserie ‘Bloed, zweet en snaren’ te zien waarin naast indringende portretten van de musici ook een beeld van de professionele staf wordt geschetst. Zo krijgt de kijker een exclusieve blik in de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Jubileumconcert, woensdag 10 april 22.58 uur bij de AVRO op Nederland 2. En vanaf 20.00 uur live bij de AVRO op Radio 4.