Weer ruim 800.000 kijkers voor Beste zangers van Nederland

Weer ruim 800.000 kijkers voor Beste zangers van Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na het NOS Journaal van 20.00 uur stonden de Beste zangers van Nederland weer klaar om op te treden. In de uitzending van zaterdagavond stond zanger Jeroen van der Boom centraal. De andere zangers konden niet wachten om een lied te zingen voor Jeroen. In totaal keken er weer 882.000 mensen naar dit muziekprogramma.

Hiermee versloegen de Beste zangers met gemak haar concurrenten, rond hetzelfde tijdstip. Dankzij de kijkers voor de aflevering van zaterdagavond, staan de Beste zangers van Nederland op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Hierdoor ziet AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 18,9 %. 

Na de Beste zangers van Nederland bleef muziek centraal staan bij NPO 1. Om 21.20 uur zond de NOS het Dudokconcert uit. Dit was een registratie van en speciaal concert bij de vijver aan het Raadhuis in Hilversum. Onder meer Het Metropole Orkest, Karin Bloemen en Brace traden op. Ook werd er aandacht besteed aan allerlei televisieprogramma's.

De presentatie van het Dudokconcert was in handen van Paul de Leeuw. In totaal keken er 618.000 mensen naar dit speciale concert. Dankzij deze kijkcijfers staat het Dudokconcert op plek 13 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NOS komt daarmee uit op 12,5 %.

RTL 4 wist rond 20.00 uur zeker 670.000 mensen te bereiken met De jongens tegen de meisjes. In dit spelprogramma gaan Tijl Beckand en Chantal Janzen de strijd met elkaar aan. Dankzij de huidige kijkcijfers staan De jongens tegen de meisjes op plek 11 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 14,7 %.

Maar daar bleef het niet bij. Ook na De jongens tegen de meisjes was er een spelprogramma te zien bij RTL 4. Om 21.30 uur was het tijd voor Ik hou van Holland. Het was even weer een ouderwetse strijd tussen Paul de Leeuw en Linda de Mol. Deze strijd werd gewonnen door Linda.

In totaal keken er 1.086.000 mensen naar het spelprogramma van Linda. Daarmee wist Linda meer kijkers te bereiken dan Paul. Door de kijkers voor haar spelprogramma wist Linda op de twee plek te eindigen in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hierdoor uit op 22,3 %.

Later op de avond kwam Ushi weer in actie. Opnieuw schakelde zij de hulp in van familie Leenders. In totaal werden Ushi & the family bekeken door 522.000 mensen. Hiermee staan zij op plek 16 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt daardoor uit op 13,4 %.

Zowel NPO 1 als RTL 4 waren te sterk voor SBS6. Om 20.30 uur werd Bijdehandjes weer uitgezonden. In dit programma voert Jeroen van Koningsbrugge gesprekken met kinderen. In totaal keken daar 376.000 mensen naar. Daarna keken er 324.000 mensen naar Lekker Nederlands.

Ook dit muziekprogramma wist niet op te komen tegenover NPO 1 en RTL 4. Beide SBS6 programma's staan op de plekken 20 en 23 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,3 % voor Bijdehandjes en op 6,7 % voor Lekker Nederlands.

Hart van Nederland bereikte om 22.30 uur weer 768.000 mensen. Het nieuwsprogramma van SBS6 staat hiermee op de achtste plek in het kijkcijferoverzicht. Daarna keken er nog 551.000 mensen naar Shownieuws. Deze kijkcijfers zijn goed genoeg voor plek 15 in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet hiermee twee marktaandelen binnen komen van 16,1 % en 12,9 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk de Beste zangers van Nederland terug via TVblik.