Lowlands-optreden Yuri van Gelder op NPO 3

Lowlands-optreden Yuri van Gelder op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 3 doet zaterdag 20 en zondag 21 augustus verslag van Lowlands. Eric Corton, Eva Cleven, Willie Wartaal en Tim den Besten vertellen de tv-kijkers in twee uitzendingen alles over het driedaagse muziekfestival, dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus.

In de televisie-uitzending komt muziek van onder anderen Muse, LCD Soundsystem, Disclosure, Anderson .Paak, Oscar & The Wolf en The Last Shadow Puppets voorbij, maar ook de ringenoefening van Yuri van Gelder in de Alphatent is in de uitzending van zondag te zien op NPO 3.

Van Gelder zal zondag op Lowlands zijn olympische oefening in de ringen alsnog doen. De turner zal zijn gemiste ringenfinale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro overdoen, nadat NOC*NSF hem nadat hij zich had geplaats voor de finale naar huis stuurde wegens ontoelaatbaar gedrag.

Naast de twee uitzendingen op zaterdag en zondag blikt Tim den Besten op 27 augustus om 00:10 uur en 3 september om 23:45 uur op NPO 3 terug op het muziekfestival in De Lowlands Show. Ook radiozender NPO 3FM doet verslag van Lowlands, met live-uitzendingen vanaf het festivalterrein.