XITE lanceert eerste 4K-televisiezender van Nederland

XITE lanceert eerste 4K-televisiezender van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

XITE heeft een primeur op de Nederlandse televisiemarkt en lanceert als eerste muziekzender wereldwijd een 4K-kanaal. Vanaf vandaag is het mogelijk om als eerste in Nederland naar muziekvideo's in 4K-kwaliteit te kijken.

XITE 4K is een nieuw televisiekanaal dat compleet gefocust is op het 24/7 aanbieden van de meest spectaculaire muziekvideo's in de hoogste beeldkwaliteit, namelijk 100% native 4K Ultra HD met Dolby Digital Audio.

"Met XITE 4K haalt de consument het beste uit zijn televisie. Sinds de oprichting van XITE in 2008 innoveert XITE op het aanbieden van muziekvideo's via televisieplatformen. Geweldig dat we XITE 4K samen met KPN hebben ontwikkeld en gelanceerd.", aldus Marius Brok, Director Distribution Partnerships bij XITE Networks.

In de pilot met geselecteerde KPN-klanten is XITE 4K is nu 24 uur per dag te bekijken voor abonnees die in het bezit zijn van de nieuwe KPN 4K UHD set top box. Marnix Laurs, Director of Content KPN: "We zijn bij KPN erg trots dat wij 4K kunnen aanbieden aan onze testgroep. KPN staat voor innovatie en de introductie van XITE 4K is daarbij een logische toevoeging aan ons aanbod."

Met XITE 4K brengt XITE muziekvideo's van internationale en nationale artiesten naar de huiskamer van de consument. Artiesten als Lil' Kleine, Martin Garrix en Macklemore & Ryan Lewis zijn nu in 4K Ultra HD-kwaliteit te bekijken op kanaal 691 van KPN.