Tooske Ragas nieuwe actie-ambassadeur War Child

Tooske Ragas nieuwe actie-ambassadeur War Child

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

TV-presentatrice Tooske Ragas versterkt vanaf vandaag het ambassadeursteam van War Child. Tooske is inmiddels een goede bekende van de organisatie. Eind juni presenteerde zij de tv-show Jij&Ik en vorig jaar Friends for War Child, beiden te zien op NPO1. Zowel Tooske als War Child kijken daar met ontzettend veel plezier en tevredenheid op terug.

In 2015 bezocht Tooske ook al het werk van War Child in Colombia. “Ik denk nog vaak terug aan mijn ontmoetingen met de kinderen daar”, zegt Tooske. “Onvoorstelbaar dat je als kind dag in dag uit met angst te maken hebt.”

Tooske was erg onder de indruk van de impact van het werk en de verhalen die ze hoorde van de kinderen en de ervaren medewerkers. “War Child is wat dat betreft dé expert als het gaat om kinderen en oorlog. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk het is voor de ontwikkeling van een kind dat het in normale omstandigheden kan opgroeien. Dat het kansen krijgt en met vertrouwen naar de toekomst kan kijken. War Child geeft die mogelijkheden en ik wil niets liever dan al die kinderen zo goed mogelijk helpen”, aldus Tooske.

War Child is erg blij met de komst van Tooske. “Voor ons is dit een natuurlijke vervolgstap van een prachtige start”, zegt Tjipke Bergsma, directeur War Child. “Tooske kan als geen ander op een geweldige manier aandacht creëren bij activiteiten van en voor War Child. Zo kunnen we samen de nut en noodzaak van ons werk laten zien.”

De komende jaren wil War Child nog meer kinderen helpen in de landen waarin zij werkt. Want het werk van War Child is meer dan ooit hard nodig. Bijna 250 miljoen kinderen leven en groeien op in oorlogsgebied. De ambassadeurs zijn van onschatbare waarde om aandacht te vragen voor het lot van oorlogskinderen.

Bekijk Jij&Ik terug op TVblik.nl