NUsport lanceert nieuwe app

NUsport lanceert nieuwe app

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NUsport, het sportmerk van Sanoma en SBS, heeft dinsdag een compleet nieuwe app gelanceerd. De app sluit aan op de televisie-uitzendingen van de UEFA Champions League en andere competities. De app heeft het snelste liveblog van Nederland met updates, video’s, nieuws en de tussenstanden.

Daarnaast kunnen de gebruikers van de app van NUsport hun stem geven in de app. Dinsdagavond gaat de NUsport-app van start met de UEFA Champions League-wedstrijd PSV tegen Atlético Madrid. Met de lancering van de gloednieuwe sportapp is het merk NUsport volledig crossmediaal.

Zo zijn de UEFA Champions League-uitzendingen, Jupiler League, KNVB beker en Oranje oefeninterlands op tv-zenders Veronica en SBS6 al omgedoopt tot NUsport-uitzendingen. Online is NUsport al het grootste sportmerk van Nederland, daar is nu het tv-bereik aan toegevoegd.

Sportfans kunnen nog steeds terecht op NU.nl, maar voor tussenstanden is de NUsport-app. “De nieuwe NUsport-app is een mooie aanvulling op de huidige NU.nl-app en de NUsport-uitzendingen die te zijn op Veronica en SBS6”, zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport.

“Op UEFA Champions League-avonden kun je via de app meepraten over de wedstrijden. Op andere momenten zie je in de NUsport-app handig de laatste ontwikkelingen en op een drukke sportzondag blijf je met de nieuwe NUsport app met gemak live op de hoogte van meerdere sporten tegelijk.”

Hij geeft daarbij ook aan dat personalisatie erg belangrijk wordt binnen de app. Binnenkort wordt er een functie toegevoegd waarmee de gebruiker zelf kan kiezen welke sporten hij of zij te zien krijgt in zijn of haar feed. De nieuwe NUsport-app is vanaf vandaag te downloaden voor Android en iOS.

Bekijk de UEFA Champions Leaque terug op TVblik.nl