Timur Perlin: ‘Ik ga stoppen op de radio’

Timur Perlin: ‘Ik ga stoppen op de radio’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Timur Perlin heeft woensdagmiddag in zijn lunchprogramma Superradio bevestigt dat hij vertrekt bij NPO 3FM. De Telegraaf meldde vandaag dat Timur volgens ingewijden zou vertrekken bij de radiozender. Perlin presenteert samen met Rámon Verkoeijen elke werkdag Superradio.

“Het is waar, helaas. Ik ga stoppen op de radio”, schrijft de 3FM-dj op Facebook. “Na 8 jaar 3FM wilde ik weer eens wat anders doen. Wat was heel lang de grote vraag, totdat ik deze zomer merkte hoe gelukkig ik werd van helemaal niks doen: gewoon een beetje flierefluiten.”

Timur zal voorlopig even niks gaan doen. “Ik heb het komende jaar, misschien langer, heel erg zin om een beetje te lummelen, hangen, in een strandbar werken, bergwandelen, en als het mee zit garnalen vissen. Ik neem afscheid van het allerleukste radioprogramma wat ik ooit heb gemaakt.”

Of Verkoeijen alleen doorgaat met het lunchprogramma is volgens de ingewijden nog niet duidelijk. Ook Timur gaf daar op Facebook geen duidelijkheid over. “Rámon is niet van plan om met me mee te gaan garnalenvissen. Wat zijn plannen zijn hoor je binnenkort!”, zei Timur woensdagmiddag.

“Timur, je bent een held. Thanks voor acht jaar ongekende radio op 3FM”, schrijft Domien Verschuuren op Twitter. Naast Timur vertrekt ook Giel Beelen bij de radiozender, dat maakte hij eerder deze week bekend. Domien wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger in de ochtend.

De Telegraaf meldde dat er bij NPO Radio 2 ook veel gaat veranderen. Zo zeggen de insiders dat Radio 2-dj Wouter van der Goes in beeld is voor het tijdslot van 18:00 tot 20:00 uur, waar nu nog dj Bert Haandrikman te horen is. Wie dan op de plek van Van der Goes komt is nog niet bekend.

Bekijk het dossier van Timur Perlin op TVblik.nl