Jury Droomboek voor de Koning bekend

Jury Droomboek voor de Koning bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

In totaal zestien bekende Nederlanders nemen plaats in de jury van het Droomboek, dat op 5 september 2013 aan het Koningspaar wordt aangeboden. De juryleden gaan de dromen selecteren die een plekje zullen krijgen in het boek.

De jury selecteert de meest inspirerende toekomstdromen van de Dromensite www.deeljouwdroom.nl voor publicatie in het Droomboek. Sinds de lancering van de Dromensite op 2 april hebben al bijna 2.000 Nederlanders hun toekomstdroom voor Nederland gedeeld. Iedere inwoner van ons Koninkrijk die een verrassende, inspirerende en begrijpelijke droom heeft voor ons land, kan deze tot en met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april uploaden. Het initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging wordt organisatorisch en financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Droomloketten
De dromen op de Dromensite zijn onderverdeeld in acht verschillende categorieën (‘Droomloketten’): Samen, Lach, Kansen, Kunst, Groen, Beweging, Wereld en Elke Dag.

Voor elk loket zijn twee juryleden gekozen die betrokken zijn bij dit onderwerp.

Samen Hoe gaan we met elkaar om? Wie moeten er maar eens met elkaar om tafel? Caroline Tensen en Esmaa Alariachi
Lach Wat zijn de mooie dingen van ons land? Waar mogen we van genieten? André van Duin en Hein de Kort
Kansen Waar liggen onze mogelijkheden als land? Wat zijn verrassende ideeën hiervoor? Rahma el Mouden en Bas van de Goor
Kunst Hoe kunnen we Nederland inspireren en motiveren met onze kunst, muziek en dans? Albert Verlinde en Paulette Smit
Groen Hoe gaan we om met onze natuur, milieu en water? Helga van Leur en Ruben Smit
Beweging Wat willen we bereiken op het gebied van sport en gezondheid? Esther Vergeer en Giovanni van Bronckhorst
Wereld Hoe zien we de plaats van ons land in de wereld? Hoe gaan we om met problemen in andere landen? Willemijn Verloop en Funda Müjde
Elke Dag Welke kleine dingen maken een groot verschil? Hoe geven we dit meer aandacht? Wendy van Dijk en Paul Schnabel

Esther Vergeer, jurylid Loket van Beweging: “Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben als jurylid. Iedereen droomt, zonder dromen behaal je geen succes! Daarom vind ik het zo gaaf om gezamenlijk deze positieve vibe van toekomstdromen te creëren. Ik ben heel benieuwd naar de inzendingen!”

Esmaa Alariachi, jurylid Loket van Samen: "Eindelijk een initiatief voor alle Nederlanders. Daarom moet iedereen zich geroepen voelen om deel te nemen en een droom in te sturen."

Droomboek voor iedereen beschikbaar
Het Droomboek wordt niet alleen aangeboden aan de Koning en Koningin, maar is na 5 september ook beschikbaar voor alle Nederlandse huishoudens als e-book of als papieren versie.

Hans Wijers, voorzitter Nationaal Comité Inhuldiging: “We zijn ontzettend trots op deze mooie namen. Met dit team van juryleden benadrukken we de veelzijdigheid van de dromen die we verzamelen. Ze gaan het vast moeilijk krijgen met de selectie