SBS6 maakt programma over cold cases

SBS6 maakt programma over cold cases

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 komt met een programma over cold cases. De coldcaseteams van de politie hebben in vijf penitentiaire inrichtingen kalenders verspreid waarop 52 coldcasezaken staan beschreven. De Nationale Politie hoopt dat de kalender leidt tot nieuwe tips over misdrijven die nooit zijn opgelost.

Daarnaast vraagt de politie ook op andere manieren aandacht voor cold cases. SBS6 komt dit jaar met een zesdelige serie, waarin telkens een cold case onder de aandacht wordt gebracht. Ook Opsporing Verzocht zal het komende jaar regelmatig aandacht besteden aan cold cases.

Morgenavond, dinsdag 10 januari, komt de politie in Opsporing Verzocht met nieuwe informatie rond de dood van Martien van der Meijs. De 72-jarige meneer Van der Meijs werd op 30 januari 2002 in Hilversum in zijn rug gestoken op de Admiraal de Ruyterlaan toen hij zijn hond aan het uitlaten was.

Alle aandacht voor de cold cases sluit aan bij een grote campagne van de Nationale Politie om getuigen van dit soort oudere levensdelicten te bereiken. Uit een onderzoek van vorig jaar blijkt dat er honderden mensen in Nederland rondlopen die meer weten over de 1500 opgeloste moorden in Nederland.

De kalenders die zijn verspreid onder gedetineerden moeten ook informatie opleveren. De ervaring van politie en justitie leert dat onder gedetineerden veel kennis aanwezig is over gepleegde strafbare feiten. Om die reden is de kalender met daarop 52 coldcasezaken uitgereikt aan verschillende gedetineerde.

Bekijk Opsporing Verzocht op TVblik.nl/opsporing-verzocht

Foto: SBS