Actrice Adèle Bloemendaal overleden

Actrice Adèle Bloemendaal overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Actrice Adèle Bloemendaal is op 84-jarige leeftijd overleden. De actrice, cabaretière en zangeres was al langere tijd ziek en verscheen niet meer in het openbaar. Bij het grote publiek werd Adèle bekend door haar rollen in televisieseries als t' Schaep met de 5 poten en Citroentje met Suiker.

Adèle scoorde ook hits met nummers als Het zal je kind maar wezen en We zijn er op de wereld om mekaar te helpen (niet waar). In 1972 scoorde ze ook een hit met de carnavalshit Wat heb je gedaan Daan. Adèle Bloemendaal was ruim een halve eeuw actief in het theater en op televisie.

Na twee beroertes in 1999 en 2000 deed de actrice, cabaretière en zangeres het al rustiger aan. Na 2006 verscheen Adèle nog nauwelijks in het openbaar. In 2014 kreeg ze een derde beroerte. Adèle overleed zaterdag rond 16:00 uur in Amsterdam, waar ze in verzorgingshuis Flesseman zat.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) staat vanavond, zondag 22 januari, stil bij het overleiden van Adèle Bloemendaal. Om 23:55 uur zendt AVROTROS op NPO 1 het programma ‘Opium: In Memoriam Adèle Bloemendaal’ uit, waarin wordt stilgestaan bij het overleiden van de actrice.

Foto: Screenshot AVROTROS.nl