Dennis van der Geest maakt portret over Fort Oranje

Dennis van der Geest maakt portret over Fort Oranje

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Dennis van der Geest maakt voor SBS6 de zesdelige serie Fort Oranje: camping of krottenwijk. Officieel is Fort Oranje een familiecamping, maar wie het terrein betreedt komt in een hele andere wereld terecht. De camping lijkt soms een vrijplaats voor de ongeveer 2.500 bewoners.

De bewoners hebben veelal hun toevlucht genomen vanwege schulden, huisvestingsproblemen of omdat ze gewoon even niet gevonden willen worden. Ze hebben zeer uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten maar allemaal zien ze Fort Oranje als de enige plek waar ze terecht kunnen.

De omstandigheden op Fort Oranje zijn verre van ideaal, zeker voor opgroeiende kinderen. Voor het eerst werken de bewoners volop mee aan een portret van de camping. Zij richten zich tot Dennis van der Geest met hun verhaal, zodat de kijker een duidelijk beeld krijgt van het leven op Fort Oranje.

Dennis van der Geest maakte eind 2016 bekend de overstap te maken naar SBS6. Eerder presenteerde hij programma’s over onder meer jeugdwerkloosheid en vooroordelen over vluchtelingen. Van der Geest is binnenkort bij SBS6 ook te zien als presentator van Ninja Warrior.

Fort Oranje: camping of krottenwijk is vanaf woensdag 22 februari om 21:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk Fort Oranje: camping of krottenwijk op TVblik.nl/fort-oranje-camping-of-krottenwijk

Foto: SBS