50 miljoen views voor Trump-video uit Zondag met Lubach

50 miljoen views voor Trump-video uit Zondag met Lubach

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De video van het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach is al ruim 41 miljoen keer bekeken op Facebook. Op het YouTube-kanaal van Zondag met Lubach is de video momenteel 9 miljoen keer bekeken. In de video wordt Nederland op ‘Trumpiaanse wijze’ geïntroduceerd bij de president.

“Dear Mr. President, welcome to this introduction video about the Netherlands. It's gonna be a great video. It's gonna be absolutely fantastic”, begint de video, die afgelopen zondag werd uitgezonden op NPO 3. De video is wereldwijd een enorme hit en is zelfs uitgezonden op nieuwszender CNN.

Donald Trump zei afgelopen vrijdag, 20 januari, tijdens zijn inauguratie dat Amerika op de eerste plaats staat. “America first, The Netherlands second”, werd er gezegd in de video van Zondag met Lubach. In Amerika is een petitie gestart om Nederland echt op de tweede plaats te laten komen.

De petitie staat op een speciale website van het Witte Huis waarop Amerikaanse burgers verzoeken kunnen indienen. Wanneer 100.000 mensen de petitie binnen een maand tekenen, wordt het verzoek ingezien door de Amerikaanse overheid en moet de overheid met een reactie komen.

Bekijk hieronder de Trump-video uit Zondag met Lubach:

Bekijk Zondag met Lubach op TVblik.nl/zondag-met-lubach

Foto: Screenshot Zondag met Lubach