Pleun wint The voice of Holland 2017

Pleun wint The voice of Holland 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Pleun Bierbooms heeft vrijdagavond het zevende seizoen van The voice of Holland gewonnen. De finalist uit het team van Waylon versloeg vrijdag in de finale Thijs Pot uit het team van Guus Meeuwis, Vinchenzo Tahapary uit het team van Ali B en Isabel Provoost uit het team van Sanne Hans.

Thijs viel vrijdag als eerste af. De overgebleven finalisten zongen daarna hun eigen singles, die zij afgelopen week ook mochten promoten op Radio 538 en in RTL Late Night. Daarna viel Vinchenzo af. De lijnen werden daarna geopend voor Pleun en Isabel, waarna Pleun werd bekroond tot winnares.

Pleun is de zevende winnares van de populaire talentenjacht en volgt MAAN op, die er vorig jaar met de winst vandoor ging. Pleun staat nu in hetzelfde rijtje als onder anderen O’G3NE, die The voice of Holland in 2014 won, en Iris Kroes, die het tweede seizoen van de talentenjacht van RTL4, won.

De vier finalisten werden tijdens de finale ondersteund door een aantal grote nationale en internationale artiesten, namelijk Armin van Buuren, Paskal van BLØF, Ronnie Flex en de Deense band Lukas Graham. Lukas Graham ontving vrijdagavond in de Red Room ook een gouden plaat.

Bekijk The Voice of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland

Foto: RTL / William Rutten