Hayao Miyazaki stapt uit pensioen om nieuwe film te maken!

Hayao Miyazaki stapt uit pensioen om nieuwe film te maken!

Geschreven door Pieter Jongsma

Studio Ghibli producer Toshio Suzuki heeft bevestigd dat anime legende Hayao Miyazaki uit pensioen is gestapt en is begonnen met het werken aan een nieuwe film.

Vorig jaar zei Miyazaki dat hij eraan zat te denken om van zijn korte film ''Boro the Caterpillar'' een feature-length film van te maken. ''Boro the Caterpillar''was een passie project van Miyazaki dat in de in de ontwikkelings fase is geweest voor twee decennia.

Miyazaki ging in pensioen terug in 2013, omdat hij vond dat het te moeilijk was om door te gaan met de lange uren te werken die er nodig zijn in een animatie productie. Gelukkig voor de fans van Studio Ghibli, ging Miyazaki vaak toch verder met het maken van een nieuwe film, ookal zei hij dat hij met pensioen zou gaan. Dit is nu weer opnieuw gebeurd.

Vorig jaar was een belangrijk jaar voor het werk van Miyazaki en Studio Ghibli. Het was namelijk precies 30 jaar geleden dat ''Laputa: Castle in The Sky'' in Japan uitkwam. Dit was ook de eerste officiële Studio Ghibli film. Hiervoor werd dan ook een fantastische expositie gehouden in Roppongi bij Tokyo. Volgend jaar is weer een belangrijk jaar voor Studio Ghibli, omdat het dan precies 30 jaar geleden is dat ''My Neighbor Totoro'' is uitgekomen. Het is waarschijnlijk dat we dan meer te horen zullen krijgen over het nieuwe project van Miyazaki.