Teleurstellende afsluiting The Next Pop Talent

Teleurstellende afsluiting The Next Pop Talent

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

The Next Pop Talent heeft zaterdagavond wederom de top 25 van best bekeken programma's niet gehaald. De finale van de talentenjacht van SBS 6, die werd gewonnen door Melissa Janssen, werd door slechts 314 duizend mensen bekeken.

Het aantal kijkers groeide wel iets ten opzichte van vorige week, toen 293 duizend mensen afstemden op de show. De talentenjacht, die in februari aftrapte met ruim een half miljoen kijkers, bereikte toen een dieptepunt. SBS schrapte eerder drie van de zes liveshows wegens tegenvallende kijkcijfers.

Het best bekeken SBS-programma van de avond was Hart van Nederland met 839 duizend kijkers. Lachen om Home Video's was goed voor 524 duizend toeschouwers, Jeroen van der Boom trok 385 duizend kijkers met De Beste Liedjes Van en Drekwerk met Rob Geus was goed voor 380 duizend toeschouwers.

Studio Sport Eredivisie was zaterdag met bijna 1,9 miljoen kijkers het best bekeken programma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het achtuurjournaal volgt met ruim 1,7 miljoen kijkers. De top drie wordt afgesloten door Weet ik Veel, dat het met duizend kijkers minder moet doen dan het journaal.