Ondernemingskamer geeft Talpa ongelijk in TMG-zaak

Ondernemingskamer geeft Talpa ongelijk in TMG-zaak

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Ondernemingskamer twijfelt niet aan de Telegraaf Media Groep (TMG) in de overnamestrijd rondom het bedrijf. Talpa wordt daarmee in het ongelijk gesteld. Het vonnis betekent dat het overnameproces door het Belgische Mediahuis en de familie Van Puijenbroek kan doorgaan.

Talpa eiste bij de Ondernemingskamer een onderzoek naar de gang van zaken rondom de overname van TMG. De kansen van het mediabedrijf Talpa van John de Mol zijn door het vonnis verkeken. Het is wel onduidelijk of De Mol zijn belang van ruim 25 procent in TMG zal verkopen.

Ook de ondernemingsraad, twee geschorste bestuurders en kleine aandeelhouders van de Telegraaf Media Groep vonden de gang van zaken rondom de overname niet goed. De raad van commissarissen zou te veel op de hand van Mediahuis zijn geweest en Talpa geen eerlijke kans hebben gegeven.

De top van TMG is verdeeld over de toekomst van het bedrijf. Talpa heeft 301 miljoen euro voor Talpa, terwijl Mediahuis 23 miljoen euro minder biedt. Echter heeft de Belgische uitgeverij de voorkeur de raad van commissarissen. De raad schorste twee bestuursleden, die zich tegen de overname verzette.

Bekijk The Voice of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland

Foto: Daniël Schalk / Showbizznetwork