21 acts genomineerd voor 3FM Awards 2017

21 acts genomineerd voor 3FM Awards 2017

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM heeft vandaag de genomineerden van de 3FM Awards 2017 bekend gemaakt. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten.

Broederliefde, Kensington en Chef'Special zijn de grootste kanshebbers met elk drie nominaties op zak. Jonna Fraser, Cut_, De Likt en Call It Off strijden om de 3FM Talent Award, waarmee de publieke radiozender een springplank biedt voor nieuw talent.

Op maandag 17 april reikt de publieke radiozender de awards uit, tijdens het 3FM Awards Festival in TivoliVredenburg. "De 3FM jury - een mix van luisteraars en 3FM-dj's - selecteerde in totaal 21 bands en artiesten voor één van de belangrijkste publieksprijzen van het jaar. Ik ben trots op het resultaat: een prachtige, diverse lijst, variërend van dance, pop, rock tot hiphop acts. Al deze artiesten maken kans op een van de 3FM Awards, verdeeld in acht nieuwe categorieën. Op tweede paasdag zijn veel van de nominees te vinden op het 3FM Awards Festival: dé plek om de beste nieuwe muziek in alle genres te ontdekken en beleven," aldus 3FM-zendermanager Basyl de Groot.

Dit zijn alle genomineerden voor de 3FM Awards 2017:

Beste groep:
Broederliefde
Kensington
Chef'Special
De Staat

Beste nummer:
Martin Garrix & Bebe Rexha - In The Name Of Love
Chef'Special - Amigo
Rondé - Naturally
Broederliefde - Jungle

Beste Album:
Chef'Special - Amigo
Kensington - Control
Rotterdam Airlines - Gate 16
Rondé - Rondé

Beste Live:
Kensington
De Staat
Ronnie Flex & Deuxpierence Band
Thomas Azier

Beste Solo Artiest:
Linde Schöne
Lucas Hamming
Martin Garrix
Ronnie Flex

Beste Video:
Boef - Habiba
Cut_ - Tune in, tune out
Fresku & MocroManiac - Witlof
Sue the Night - Mind Dear

Beste Social:
Broederliefde
Lil Kleine
Teske
Jett Rebel

3FM Talent:
Cut_
De Likt
Jonna Faser
Call It Off

Op maandag 17 april, tweede paasdag, vindt het 3FM Awards Festival plaats. Er zijn optredens van onder andere Kensington, Chef'Special, De Staat, Broederliefde, Jonna Fraser, Lucas Hamming, Jett Rebel en Ronnie Flex & Deuxperience Band. Het 3FM Awards Festival en de uitreiking van de 3FM Awards zijn live te volgen via NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 3 en NPO 101.

Stemmen voor de 3FM Awards kan vanaf nu via 3fm.nl/awards.