''Amsterdam Wildlife'' bereikt Kristallen Film status

''Amsterdam Wildlife'' bereikt Kristallen Film status

Geschreven door Pieter Jongsma

De natuurdocumentaire van stadsecoloog Martin Melchers en presentatrice Merel Westrik, genaamd ''Amsterdam Wildlife'', heeft de Kristallen Film status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film in de bioscoop.

Om deze mijlpaal te veiren werden Martin Melchers en Merel Westrik gisterochtend in EYE verrast met de award. Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds reiken de Kristallen Film uit. ''Amsterdam Wildlife'' is de tweede documentaire die dit jaar de Kristallen Film status heeft behaalt.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds reiken de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film uit wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. Aan Nederlandse documentaires wordt de Kristallen Film uitgereikt als ze 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Presentatrice Merel Westrik en stadsecoloog Martin Melchers volgen en film verschillende wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten onder andere op exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven. Martin Melchers en Merel Westrik hebben samen eerder gewerkt aan ''Haring in het IJ'' uit 2009.

''Amsterdam Wildlife'' is geregisseerd, geproduceerd en wordt gedistribueerd door Martin Melchers en Merel Westrik. De film ging op 5 december 2015 in première. Nu draait het sindsdiens in het EYE Filmmuseum, waar de film de komende weken op meerdere momenten te zien is.