Ewout logeert in de meest beruchte gevangenissen ter wereld

Ewout logeert in de meest beruchte gevangenissen ter wereld

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ewout Genemans gaat voor een nieuw programma de cel in. In het nieuwe RTL 5-programma Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel, laat Ewout Genemans zich vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld.

Gevangenissen die bekend staan vanwege de barbaarse omstandigheden zoals overvolle cellen, slechte hygiëne, ongedierte en geweld onder de gevangenen. In sommige gevangenissen heerst er cholera en de pest en komen de ratten als het donker wordt naar boven.

Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. Na maanden van voorbereiding heeft Ewout het voor elkaar gekregen om drie dagen in iedere gevangenis te mogen verblijven. En hij blijft er ook slapen. Ewout: "Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken. Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden. De eerste nacht dat ik een in een van de gevangenissen moest slapen heb ik geen oog dicht gedaan. Het is afschuwelijk als je in een buitenlandse gevangenis terecht komt."

In Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel ervaart de presentator de barre omstandigheden waarin de gevangenen hun straf uitzitten aan den lijve en brengt er angstige nachten door.

Bekijk Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel op TVblik.nl/beruchte-gevangenissen-ewout-in-de-cel

Vanaf 16 mei 20.30 uur bij RTL5.